Відчути себе фахівцем: практика на кафедрі соціальної педагогіки і соціальної роботи

Відчути себе фахівцем: практика на кафедрі соціальної педагогіки і соціальної роботи

1 червня відбувся захист звітів щодо проходження навчальної практики «Навчальна волонтерська безвідривна практика» здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 232 Соціальне забезпечення за освітньо-професійною програмою «Соціальна допомога».

Базою практик був Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді.

Варто зазначити, що за ініціативи стейкголдерів директора ЦСССДМ Еліни Ковтун, заступника директора, начальника відділу соціальної роботи Наталії Гомілко та фахівця соціальної роботи Аліни Майорової звітну конференцію проведено на базі ЦСССДМ, що стало новим досвідом такої міжпрофесійної взаємодії як для здобувачів вищої освіти, так і керівників структурних підрозділів.

Від Університету Огієнка в робочому візиті взяли участь завідувач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи Наталія Гевчук та керівник практики доцент Жанна Мельник.

Про те, якими були 18 робочих тижнів практики розповіли нам здобувачі вищої освіти Sz1-B21 групи:

Максим Гапонов: «Практика в Центрі надала нам можливість відчути себе фахівцями. Ми були приємно вражені колективом установи. Усі спеціалісти виявилися дуже позитивними, відкритими, емпатійними і толерантними людьми. Високий рівень взаємної довіри, підтримки та дружність у колективі робили наше перебування в установі цікавішим».

Юлія Юстименко:  «У результаті успішного завершення практики ми здобули важливий досвід та навички у сфері волонтерської діяльності. Ми вдячні за можливість бути частиною такої організації, яка відмінно функціонує. Також поглибили своє розуміння волонтерської діяльності, виробили навички комунікації, роботи в команді і вміння працювати з різними групами людей. Практика залишила незабутні враження!».

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи