Особливості практичної підготовки здобувачів вищої освіти в сучасних умовах на заняттях проєкту «Школа професійного розвитку викладачів К-ПНУ»

Особливості практичної підготовки здобувачів вищої освіти в сучасних умовах на заняттях проєкту «Школа професійного розвитку викладачів К-ПНУ»

У червні 2023 р. в межах проєкту «Школа професійного розвитку викладачів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка» провела заняття у змішаному форматі Людмила Римар, завідувач практики університету.

Людмила Михайлівна розкрила основні організаційно-нормативні аспекти роботи науково-педагогічного працівника як керівника практики з організації та проведення практичної підготовки здобувачів вищої освіти в університеті.

Практична підготовка здобувачів вищої освіти Університету Огієнка є обов’язковим освітнім компонентом освітніх програм спеціальностей вишу, яка спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих здобувачами вищої освіти за час навчання, набуття і вдосконалення фахових компетентностей та можливість їх працевлаштування тощо.

Людмила Михайлівна детально розкрила сучасні особливості організації і проведення практичної підготовки здобувачів вищої освіти в умовах дії правового режиму воєнного стану та організаційно-методичні умови реалізації компетентнісного підходу в процесі їх практичної підготовки.

Продовжуємо системно працювати над розвитком інституційної спроможності Університету Огієнка щодо вдосконалення якості викладання та якості вищої освіти!

Геннадій Бесарабчук,
керівник навчально-методичного центру
забезпечення якості освіти, кандидат педагогічних наук