Екскурсія Університетом Огієнка для школярів Миньковецького ліцею Дунаєвецької міської ради

Екскурсія Університетом Огієнка для школярів Миньковецького ліцею Дунаєвецької міської ради

08 листопада в межах співпраці з роботодавцями Дунаєвецької територіальної громади, а саме з Володимиром Чумаком, організували екскурсію для школярів Миньковецького ліцею Дунаєвецької міської ради.

Гостей зустрів та супроводжував керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету, кандидат історичних наук, доцент Володимир Адамовський, який ознайомив старшокласників з історією становлення та функціонування університету, інформацією щодо напрямів підготовки і спеціальностей, правилами вступу до ЗВО.

Під час екскурсії центральним корпусом учні дізналися про факультети та структурні підрозділи, які тут функціонують. Ознайомила з факультетом фізичної культури провела заступник декана з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Аліна Боднар. Вона продемонструвала матеріальну базу і розповіла про відомих спортсменів – випускників і студентів факультету, які прославляють Україну на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу і Європи, Європейських
іграх, Універсіадах, а також поінформувала про навчання та освітні програми.

Декан факультету іноземної філології, кандидат філологічних наук, доцент кафедри англійської мови Алла Хоптяр повідомила про особливості навчання на факультеті іноземної філології, ознайомила з освітніми програмами, які постійно оновлюють відповідно до викликів часу й запитів роботодавців, наголосила на можливості здобувачів вищої освіти брати участь у міжнародних програмах стажування та академічної мобільності.

Цікавинкою екскурсії стали відвідини навчально-наукової лабораторії етнології навчально-наукового інституту української філології та журналістики. Завідувач, кандидат філологічних наук, старший викладач Валерій Щегельський ознайомив учнів з етнологічними особливостями Поділля.

Про особливості бібліотечної справи розповіла директор бібліотеки К-ПНУ Людмила Климчук.

Далі екскурсія перемістилася у старе місто, де кандидат історичних наук, старший  викладач, заступник декана  історичного факультету з виховної та профорієнтаційної роботи Олександр Юга провів екскурсію історичним факультетом, розповівши потенційним вступникам про освітні програми та особливості навчання на історичному факультеті. Особливо цікавими для школярів стали відвідини відділу рідкісних видань, де зберігаються періодичні видання XVIII – початку XX століття.

Під керівництвом кандидата географічних наук, доцента, завідувача кафедри географії та методики її викладання Ігоря Касіяника старшокласники відвідали науково-навчальну лабораторію прикладної географії та геотуризму, дізналися про спеціальності природничо-економічного факультету.

Завершилася зустріч екскурсією старим містом, яку провела керівник відділу моніторингу, доктор філософії в галузі історії, асистент кафедри всесвітньої історії Діана Яблонська.

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки
та сприяння працевлаштуванню випускників університету