Співпраця К-ПНУ з Університетом третього віку ТЦСО (НСП) «Турбота» триває

Співпраця К-ПНУ з Університетом третього віку ТЦСО (НСП) «Турбота» триває

Уже традиційно науково-педагогічні працівники К-ПНУ проводять заняття для слухачів Університету третього віку.

Нагадаємо, що «Університет третього віку» – це інноваційна соціально-педагогічна послуга, що має на меті реалізацію принципу «Навчання протягом усього життя». Старшим студентам надають необхідні  в сучасному світі знання та усвідомлення, що життя продовжується. Слухачі Університету третього віку прагнуть бути обізнаними і сучасними.

8 листопада з учасниками спілкувалися викладачі навчально-наукового інституту української філології та журналістики. Зустріч була присвячена Дню української писемності та мови.

На початку зустрічі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто загинув під час війни.

Слухачі мали змогу ознайомитись з  історією інституту, яку розповів доктор філологічних наук, доцент кафедри української мови, директор навчально-наукового інституту української філології та журналістики Борис Коваленко. Борис Олексійович розповів про власне українську лексику та про те, яких змін вона зазнала сьогодні.

Також у межах лекції написали та одразу проаналізували диктант «Вдячність» із кандидатом філологічних наук, доцентом, завідувачем кафедри української мови Інною Беркещук.

Доктор філологічних наук, професор кафедри української мови, вчений секретар університету Наталія Коваленко прочитала лекцію. Слухачі дізналися багато нового про фразеологію, говірки та діалектологічні експедиції, ознайомились із літературою, яку варто прочитати.

Розповіла студентам про сучасну українську літературу та надала список текстів для читання асистент кафедри історії української літератури та компаративістики Олеся Трофимюк.

Зустріч пройшла цікаво, насичено та інформативно.  Слухачі спілкувались із науково-педагогічними працівниками, запитували, радились, що краще прочитати та як грамотно вітатися.

Навчально-науковий інститут
української філології та журналістики