Що потрібно знати про туберкульоз?: тренінг для здобувачів вищої освіти

Що потрібно знати про туберкульоз?: тренінг для здобувачів вищої освіти

16 листопада в Камʼянець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбувся другий із серії тренінгів «Як медіа висвітлювати туберкульоз». Захід провели асистент кафедри журналістики, завідувач лабораторії мультимедійних засобів та медіадизайну Ольга Голуб та засновник Школи універсального журналіста, секретар НСЖУ, медіатренер Віталій Голубєв.

Студенти навчально-наукового інституту української філології та журналістики, факультету іноземної філології та факультету фізичної культури дізналися чимало нового про поняття «туберкульоз».

Тренери охарактеризували основні джерела зараження і симптоматику хворих на туберкульоз, а також окреслили основні профілактичні заходи, які сприяють уникненню хвороби та її лікуванню. Свою розповідь вони супроводжували ілюстрованими матеріалами.
«- Прийнято вважати, що туберкульоз – це хвороба, яка вражає виключно представників соціально-дезадаптованих верств населення. Однак історії відомо безліч прикладів, коли від цієї хвороби страждали відомі люди, яких не можна віднести до зазначеної вище категорії. Однією з найяскравіших українських особистостей, яка боролася з цим підступним недугом, була Леся Українка» – зазначив Віталій Голубєв.

Однак, як підсумували доповідачі, туберкульоз хоч і є інфекційним захворюванням, але він виліковний. Головне – вчасно звернутися до лікаря, хоча б один раз на два роки проходити профілактичне флюорографічне обстеження і дотримуватися елементарних правил гігієни.

Захід проводиться БО TBpeopleUkraine у межах реалізації проєкту «Адвокація, моніторинг та реагування у боротьбі з ТБ» (напрям 150М. Зниження рівня стигматизації та дискримінації стосовно пацієнтів із ТБ серед медичних працівників), який реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду та за підтримки БО «100 ВІДСОТКІВ ЖИТТЯ».

Ольга Голуб асистент кафедри журналістики,
завідувач лабораторії мультимедійних засобів та медіадизайну