Гостьові лекції для викладачів і здобувачів вищої освіти К-ПНУ на кафедрі біології та екології

Гостьові лекції для викладачів і здобувачів вищої освіти К-ПНУ на кафедрі біології та екології

Одним із активних методів навчання, який сприяє налагодженню співпраці між закладами, є гостьова лекція.

15 листопада викладачі та студенти кафедри біології та екології доєднались до гостьової лекції «Зміни ареалів комах у Східній Європі»  професора, доктора біологічних наук Олега Александровича (Поморський університет у Слупську). Багато комах, про які представлені в лекції, поширені й на території України. Доповідач охарактеризував їхні біологічні особливості, продемонстрував динаміку поширення різних видів комах. Лектор доповідав польською мовою, але це не стало перепоною для пізнання цікавої, змістовної теми.

17 листопада здобувачі вищої освіти спеціальностей 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я), 101 Екологія, 091 Біологія прослухали цікаву та змістовну лекцію на тему «Еколого-освітня діяльність національного природного парку «Подільські Товтри». Прочитала лекцію науковий співробітник НПП «Подільські Товтри» Анастасія Ліщук. Лекторка ознайомила студентів з роботою Парку, пригадала основні поняття структури заповідної справи, наголосила на важливості різних напрямів діяльності та основної ролі еколого-освітньої роботи. Символічно, що ця подія відбулась у Міжнародний день студента. Лекція стала справжнім подарунком від НПП «Подільські Товтри» для наших студентів!

Активна молодь цікавиться питаннями збереження природи, особливостями роботи установи, можливостями працевлаштування та розвитком особистості в екологічній сфері.
Кафедра біології та екології