Міжнародна зустріч в Університеті Адама Міцкевича у Познані

Міжнародна зустріч в Університеті Адама Міцкевича у Познані

23 та 24 листопада 2023 року в Університеті Адама Міцкевича у Познані (Республіка Польща) відбулась зустріч ради проректорів з міжнародного співробітництва, керівників відділів міжнародних зв’язків із 56 університетів України.

Насичена програма заходу стала ефективною платформою для обговорення стратегій інтернаціоналізації (інструменти, пріоритети, проєктний менеджмент, виклики та ризики, академічна мобільність, визнання результатів та оцінювання). Світлана Шитікова, координаторка Національного офісу Еразмус+, представила учасникам зустрічі актуальні конкурси Програми ЄС, відкриті для України, а dr. Zofia Sawicka, заступниця директора програми NAWA, розповіла про напрями програм академічних обмінів та сприяння українській спільноті університетів у часи російсько-української війни.

Важливими були онлайнові зустрічі із заступником Міністра освіти та науки України Михайлом Вінницьким та Prof. Jerzy Woźnicki, Президентом Фундації польських ректорів.

Члени новоствореної ради українських університетів інтерактивно випрацювали рішення за основними розділами та видами міжнародної діяльності університетів: Реформування законодавства України, Стратегія інтернаціоналізації, Академічна мобільність, Міжнародні проєкти, Співпраця з альянсами університетів, Міжнародна освіта (іноземні студенти), Участь та представлення в міжнародній професійній мережі.

Відео про зустріч можна переглянути тут https://poznan.tvp.pl/74299118/prorektorzy-zagranicznych-uczelni-zjechali-do-wielkopolski?fbclid=IwAR0nttvC9SdP8iZmUb6CHdZ6gcPZuiLhQbLB_xZ9yz32iya3RN5_8mLZpDU_aem_AV_nyg-iTqpBjMWVFEjeZWOuCT_3OLG-1rvnyNCi49xruB23Gtqtgu1KTYbm4c4bWUI

Університет Огієнка представляла керівник відділу міжнародних зв’язків, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Сторчова.

Щира вдячність Prof. Rafał Witkowski, проректору з міжнародних зв’язків Університету Адама Міцкевича у Познані та професору Ксенії Смірновій, проректору з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Київського університету імені Тараса Шевченка, за організацію міжнародного заходу.

Рада продовжить свою роботу над вирішенням надважливих питань інтернаціоналізації системи вищої освіти України, адже вже заплановано низку заходів у найближчому майбутньому.

Відділ міжнародних зв’язків