Круглий стіл у межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Круглий стіл у межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Навіть попри війну, питання насильства в сім’ї не втратило своєї актуальності. Війна ще більше загострила проблеми людей, які були й до цього. Життя у постійному стресі, в одному приміщенні та залежність один від одного партнерів, нерідко зумовлює випадки виникнення домашнього насильства. Домашнє насильство це проблема, яку складно досліджувати. Адже насильство однієї людини над іншою у сімейних відносинах може мати приховані форми.

Щорічно, з 25 листопада до 10 грудня, в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». 28 листопада в межах цієї акції в Університеті Огієнка відбувся круглий стіл під гаслом «Будь-яке насильство є результатом того, що люди обманюють себе, щоб вірити, що їхній біль викликається іншими людьми, думаючи, що вони заслуговують на покарання», де обговорили важливі питання протидії домашньому насильству та його правові аспекти.Координатори зустрічі: керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету, кандидат історичних наук, доцент кафедри археології, спеціальних історичних і правознавчих дисциплін Володимир Адамовський та кандидат юридичних наук, старший викладач кафедри археології, спеціальних історичних і правознавчих дисциплін Анна Семенюк-Прибатень. До обговорення із доповідями долучилися студенти 3-4 курсів історичного факультету К-ПНУ.

На захід запросили працівників правоохоронних органів: начальника сектору протидії домашньому насильству Кам’янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області, майора поліції Валерія Фрідріха та поліцейського офіцера громади Кам’янець-Подільського РУП, старшого лейтенанта поліції Олега Приходька, які розповіли про форми насильства та основні засади запобігання й протидії домашньому насильству.

Потрібно зауважити, що у боротьбі з домашнім насильством ще потрібно багато над чим працювати. Однак ми повинні чітко розуміти, що проблема домашнього насильства  не є проблемою окремої людини, це проблема всього суспільства.

Якщо ви стали свідком чи жертвою домашнього насильства звертайтесь по допомогу до Національної поліції України за тел. 102,  на Гарячу лінію з попередження домашнього насильства за тел. 15-47 або Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки
та сприяння працевлаштуванню випускників університету