«Українські художники ХІХ, ХХ, початку ХХІ ст.»: мистецька лекція для слухачів Університету третього віку

«Українські художники ХІХ, ХХ, початку ХХІ ст.»: мистецька лекція для слухачів Університету третього віку

Науково-педагогічні працівники К-ПНУ продовжують проводити заняття для слухачів Університету третього віку.

Цікаву мистецьку лекцію «Українські художники ХІХ, ХХ, початку ХХІ ст.» провела кандидат мистецтвознавства, старший викладач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Алла Бренюк. Алла Григорівна розповіла про види, особливості, характерні ознаки різних стилів живопису. Особливу увагу звернула на видатних представниках українського живопису ХІХ ст., зокрема їх внесок у національно-культурне відродження України; розповіла про модернізм та авангардизм у ХХ ст., представників цих стилів та особливості їх робіт. Також ознайомила слухачів із творчістю сучасних художників, які стали одним із потужних голосів від імені українців за допомогою свого мистецтва, відтворюючи жорстоку реальність сьогодення.

Присутні подякували кандидату мистецтвознавства, доценту кафедри, завідувачу кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Івану Підгурному за допомогу в організації заняття.

Зустріч пройшла корисно, цікаво та натхненно. Слухачі ознайомились детальніше з мистецькими творами видатних представників українського живопису.

Пресцентр
за інформацією Університету третього віку