Психологічна підтримка учасників освітнього процесу: тренінг у межах програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників

Психологічна підтримка учасників освітнього процесу: тренінг у межах програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників

20 грудня в залі засідань К-ПНУ відбулась заключна зустріч у цьому семестрі в межах програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Удосконалення професійної компетентності науково-педагогічного працівника як запорука якісної освітньої діяльності в К-ПНУ».

Кандидат психологічних наук, доцент Наталія Гоцуляк провела тренінг з психологічної підтримки учасників освітнього процесу. Науково-педагогічні працівники проаналізували свою діяльність упродовж 2023 року, підбили підсумки про кожен місяць, виокремили власні досягнення, поділилися думками та внутрішніми відчуттями.

Наталія Євгенівна наголосила на важливості психологічної рівноваги та на тому, що від психологічного налаштування викладачів залежить й психологічний стан студентів; розповіла про те, як правильно сформулювати власні бажання, поставити цілі та досягати їх. Також учасники тренінгу розписали плани на 2024 рік.

Для успішної реалізації програми підвищення кваліфікації важливий зворотний зв’язок, тому модератор програми, керівник навчально-методичного відділу, кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри теорії та методик початкової освіти Наталія Гудима провела рефлексію. Кожен науково-педагогічний працівник поділився враженнями від попередніх занять, висловив пропозиції та очікування щодо другої частини програми.

Продовжуймо підвищувати якість освіти разом!

Пресцентр