Викладачі та випускники К-ПНУ на волонтерському фронті!

Викладачі та випускники К-ПНУ на волонтерському фронті!

Із початку повномасштабного вторгнення випускники та викладачі К-ПНУ створили благодійний фонд “ДоброМобіль”. Єдина мета — забезпечити окремі підрозділи Збройних Сил України надійними позашляховиками для покращення їх мобільності та виконання бойових завдань. Коли є запит від військової частини на машину, дружній колектив фонду організовує збір й купує авто, обслуговує і фарбує його, після чого завозить військовим на передову.

Нещодавно виникла ідея, щоб благодійний фонд популяризували видатні спортсмени, які є студентами або випускниками Університету Огієнка. Упродовж грудня 2023 року чемпіони України з бадмінтону Артем Почтарьов та Віталій Конов, розігравши свої футболки, змогли зібрати понад 80 тисяч гривень. Михайло Юрчишин організував благодійний забіг, завдяки якому зібрав понад 35 тисяч гривень. Закрив збір на добромобіль (понад 60 тисяч гривень) капітан національної збірної України з волейболу Олег Плотницький.

Спортсмени вже зібрали понад 170 тисяч гривень на пікап для 67 окремої механізованої бригади. І це безперервний процес, який може перервати лише одне – наша перемога!
Українці повинні усвідомлювати просту істину – це не військовим потрібна автівка, це нам всім потрібно, щоб у військових була автівка! Все буде Україна!

Команда благодійного фонду “ДоброМобіль” вже передала військовим 156 машин.

Юрій Юрчишин,
завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання,
кандидат наук з фізичного виховання та спорту