«Сильні духом: історії саперів російсько-української війни»: презентація книги до Дня пам’яті Героїв Крут

«Сильні духом: історії саперів російсько-української війни»: презентація книги до Дня пам’яті Героїв Крут

У день 106 річниці бою під Крутами в Орининському ліцеї відбулася презентація книги «Сильні духом: історії саперів  російсько-української війни».

Ця книга – спогади кам’янецьких воїнів-саперів військової частини А2641 про їхній бойовий шлях в російсько-українській війні.

Одним із авторів є доктор філологічних наук, професор кафедри історії української літератури та компаративістики К-ПНУ, нині воїн ЗСУ Олег Рарицький.

Рецензентом видання був декан історичного факультету, кандидат історичних наук, доцент Анатолій Глушковецький. Анатолій Леонідович розповів про роль усної історії як інструменту дослідження; поінформував щодо можливостей оволодіти всіма тонкощами ремесла історика, розвинути свої аналітичні здібності під час здобуття освіти в К-ПНУ, розкрив переваги професійної реалізації освітніх програм історичного факультету.

Олег Анатолійович і герої книги Микола Безбородов та Денис Фролов у  межах виховного заходу до Дня пам’яті Героїв Крут розповіли про історію створення книги, напружену щоденну службу саперів, які самовіддано захищають Україну від московської агресії. Також професор Олег Рарицький ознайомив школярів із перспективами навчання в інституті української філології та журналістики К-ПНУ й наголосив на важливості розвитку української мови і літератури.

Сьогодні особливо важливо не забувати про цінність свободи та пам’ятати про те, що її здобуття вимагає великих жертв і надзвичайної відваги.

Дякуємо Захисникам, педагогічному колективу та здобувачам освіти за цікавий, патріотичний захід. Слава Україні!

Пресцентр