Міжнародна академічна мобільність і грантові програми: зустрічі в межах програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників тривають

Міжнародна академічна мобільність і грантові програми: зустрічі в межах програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників тривають

Науково-педагогічні працівники Університету Огієнка продовжують підвищувати кваліфікацію в межах програми  «Удосконалення професійної компетентності науково-педагогічного працівника як запорука якісної освітньої діяльності в К-ПНУ».

24 січня кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Калинюк та кандидат філологічних наук, старший викладач Ганна Братиця  провели семінар на тему: «Міжнародна академічна мобільність онлайн: особливості організації».  Учасники зустрічі мали можливість ознайомитися з досвідом реалізації міжнародного проєкту «Ukraine digital» у партнерстві з Гіссенським університетом імені Юстуса Лібіха (м. Гіссен, Німеччина).

Спікери семінару продемонстрували функціонал Цифрового кампусу, який представлено на віртуальній інтернаціональній платформі (VIP), ознайомили присутніх із каталогом навчальних дисциплін, що пропонується для вибору інтернаціональним студентам, можливостями віртуального навчання. Ганна Братиця детально розповіла про розробку та проведення міжнародних семінарів спільного навчання (Co-Teaching), співпрацю здобувачів вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Мова та література (німецька) із колегами під час підготовки проєктів тощо.

31 січня старший викладач кафедри економіки підприємства, кандидат економічних наук, доцент, керівник відділу фандрайзингу Вероніка Буторіна поінформувала про грантові програми у сфері вищої освіти, зокрема найбільш популярні тематичні напрями грантових пропозицій, розкрила особливості залучення ЗВО до написання та реалізації грантів, умови співпраці з НГО під час подачі грантової заявки і реалізації грантів.

Вероніка Борисівна зазначила платформи для пошуку грантових пропозицій та розповіла про те, як реалізують сертифікатні програми у Камянець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка, а саме механізм розробки, затвердження і впровадження. Також наголосила на значенні сертифікатних програм для залучення здобувачів та науково-педагогічних працівників до здобуття неформальної освіти.

Продовжуймо підвищувати якість освіти разом!

Пресцентр