Дайджест академічної мобільності

Дайджест академічної мобільності

ОДИН ДЕНЬ ІЗ ЖИТТЯ УЧАСНИЦІ ЕРАЗМУС+

Студентка 3 курсу спеціальності 016 Спеціальна освіта (Логопедія) факультету спеціальної освіти, психології та соціальної роботи Анастасія Антонюк із 19 лютого 2024 р. навчається в Інституті логопедії Гданського університету (м. Гданськ, Республіка Польща) в межах Програми ЄС Еразмус+ за напрямом КА171: міжнародна кредитна мобільність.

11 березня 2024 р. слідкуйте за stories на офіційній сторінці відділу міжнародних зв’язків в Instagram @kpnu_international та дізнайтеся як Анастасія навчається в європейському університеті, живе в гуртожитку зі студентами з різних країн,  проходить логопедичну практику в польському садочку та школі, а ввечері гуляє вуличками Гданська.

Підписуйтеся на @kpnu_international. Буде цікаво!

СТИПЕНДІЇ ВІД НАЦІОНАЛЬНОЇ СТИПЕНДІАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ СЛОВАЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ

Національною стипендіальною програмою Словацької Республіки (NŠP) оголошено про прийом заявок на навчання, дослідницьке, мистецьке та лекційне стажування у 2024/2025 навчальному році.

Національна стипендіальна програма Словацької Республіки (NSP) була створена для підтримки мобільності іноземних студентів, докторантів, викладачів ЗВО, дослідників і митців упродовж їхнього навчання чи дослідницької роботи в словацьких ЗВО і дослідницьких організаціях.

У разі виникнення будь-яких запитань щодо NSP можна звертатися до адміністраторів цієї програми: Сільвіа Ліповска (Silvia Lipovska, nsp-foreign2@saia.sk) –  для студентів та докторантів, Ондрей Арадски (Ondrej Aradsky, nsp-foreign@saia.sk) – для викладачів ЗВО, наукових та/або мистецьких працівників.

Заявку потрібно подати онлайн за посиланням: 

www.stipendia.sk або www.scholarships.sk

Реченець30 квітня 2024 р.

ОГОЛОШЕНО КОНКУРС НА ЗДОБУТТЯ СТИПЕНДІЙ ІМЕНІ ФУЛБРАЙТА

Київський офіс Інституту Міжнародної Освіти (IIE) оголошує початок приймання заявок для участі в чергових конкурсах на здобуття стипендій імені Фулбрайта для навчання, стажування і проведення дослідження на 2025–2026 академічний рік.

Для студентів старших курсів і випускників ЗВО:

  • FULBRIGHT GRADUATE STUDENT PROGRAM (навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра).

Для молодих викладачів і дослідників:

  • FULBRIGHT RESEARCH AND DEVELOPMENT PROGRAM (проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев’яти місяців).

Для кандидатів та докторів наук, дослідників і фахівців:

  • FULBRIGHT VISITING SCHOLAR PROGRAM (проведення досліджень в університетах США, дослідницьких центрах, бібліотеках, музеях, архівах тощо тривалістю від трьох до дев’яти місяців).

Більше інформації про фулбрайтівські програми на сайті: https://fulbright.org.ua

ГРАНТИ НА НАВЧАННЯ В РУМУНІЇ

Уряд Румунії оголосив про надання грантів на навчання для іноземних громадян на 2024/2025 навчальний рік.

Термін подання заявок триває з 16 січня до 16 березня 2024 р.

Згідно з вимогами румунської сторони кандидат особисто має подати заяву та документи в онлайновому режимі за покликанням: https://studyinromania.gov.ro
через вікно Apply for MFA Scholarships, або безпосередньо за покликанням: https://scholarships.studyinromania.gov.ro

СТИПЕНДІАЛЬНІ ПРОГРАМИ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ СТУДЕНТІВ У ЛАТВІЇ

Уряд Латвійської Республіки оголосив про стипендіальні програми для проходження навчання, проведення науково-дослідницької роботи або для участі в міжнародних літніх школах у закладах вищої освіти Латвії на 2024/2025 навчальний рік.

Усю необхідну інформацію про навчання в латвійських університетах, навчальні програми та практичну інформацію можна знайти на сайті «Study in Latvia» за покликанням: www.studyinlatvia.lv

Стипендії на навчання в бакалавраті та магістратурі призначаються на один навчальний рік – терміном до 10 місяців, для аспірантів – до 11 місяців.

Подача заявок на участь у державній стипендіальній програмі та участь у літніх школах у межах державної стипендіальної програми для українських студентів та аспірантів на 2024/2025 н.р. відкривається 1 лютого і триватиме до 1 квітня 2024 р.

Кандидати на отримання державної стипендії мають пройти реєстрацію на сайті Державного агентства з питань розвитку освіти Латвійської Республіки та в онлайновому режимі подати необхідні документи. Актуальна інформація і форми для заповнення можна знайти за покликанням: http://viaa.gov.lv/en/latvian-state-scholarships

Тримаємо міжнародний стрій задля Перемоги!

Відділ міжнародних звязків