Охоче ділимося знаннями із друзями-партнерами: гостьова лекція для студентів Податкового коледжу

Охоче ділимося знаннями із друзями-партнерами: гостьова лекція для студентів Податкового коледжу

07 березня викладач кафедри історії української літератури та компаративістики Любов Расевич і здобувачі другого (магістерського) рівня вищої освіти навчально-наукового інституту української філології та журналістики спеціальності 014.01 Середня освіта (Українська мова і література) Ольга Мельничин, Вікторія Дорога, Іванна та Богдана Базелюк відвідали Податковий коледж з гостьовою лекцією на тему «Степан Руданський: ОСОБИСТА ДРАМА ЗА ЛАШТУНКАМИ ІСТОРІЇ…», присвячену ювілейній 190-ій річниці від дня народження поета.

Студенти-магістри акцентували увагу на громадянській позиції Степана Руданського, його творчості, професійній діяльності, особистій драмі, а також на тому, яку роль відігравало наше місто у становленні його як письменника.

Магістри поділилися своїми враженнями про зустріч:

Богдана Базелюк: «Захід, присвячений Степану Руданському, був дуже цікавим і пізнавальним для студентів коледжу. Ми ознайомили їх із життям і творчістю українського письменника. Студенти виявили інтерес до теми, активно брали участь в обговоренні та відповідали на запитання. Вони із захопленням слухали лекційні моменти, долучались до бесіди, ставили цікаві питання та висловлювали власні думки. Завдяки нашій лекції студенти отримали цінні знання про письменника, а також зрозуміли важливість та вплив його на розвиток національної культури. Нам було приємно спостерігати за допитливістю студентів і їх бажанням дізнатися більше про постать Степана Руданського».

Вікторія Дорога: «Від сьогоднішнього заходу у мене залишилися неймовірні враження. Насамперед від студентів Податкового коледжу. Активна, весела та вмотивована аудиторія надихнула на плідну роботу. Ми зуміли створити дружню й сприятливу атмосферу, тому нам із колегами-магістрантками вдалось круто й результативно провести лекцію, яку ми підготували. Рада, що мали змогу познайомити студентів із новим для них письменником нашого рідного Подільського краю Степаном Руданським і скласти хороше враження про нього».

Іванна Базелюк: «Лекція про Степана Руданського виявилася дуже плідною. Студенти з великою цікавістю слухали історію життя та творчості письменника, дізнавалися про його внесок у розвиток української літератури. Різноманітні види роботи (читання поезій, обговорення ключових моментів біографії, аналіз текстів тощо) дали змогу студентам різнобічно пізнати феномен Руданського. Було особливо приємно бачити, як студенти виявляли зацікавленість до матеріалу, який ми підготували. Я впевнена, що цей захід залишить яскравий відбиток у пам’яті студентів та сприятиме подальшому розвитку їхньої літературної обізнаності».

Ольга Мельничин: «Сьогодні ми мали гарну нагоду застосувати свої теоретичні знання із методики навчання української літератури на практиці. Приємно вражена допитливістю й активністю податківців, їхнім неймовірним захватом від наведених нами фактів про життєтворчість Степана Руданського. Вдячні нашій наставниці Любові Петрівні за такий класний досвід, а також студентам та викладачам Податкового коледжу за теплий прийом! Це було незабутньо!».

Це не все! Ми вже намітили курс руху далі) Мчимо!

Кафедра історії української літератури та компаративістики