Дружня зустріч студентів К-ПНУ та ВСП Кам’янець-Подільського фахового коледжу ЗВО ПДУ

Дружня зустріч студентів К-ПНУ та ВСП Кам’янець-Подільського фахового коледжу ЗВО ПДУ

06 березня відбулася натхненна зустріч студентів навчально-наукового інституту української філології та журналістики К-ПНУ і Відокремленого структурного підрозділу «Кам’янець-Подільський фаховий коледж Закладу вищої освіти «Подільський державний університет».

Зустріч організували викладач філологічних дисциплін коледжу Василина Мацарська й асистент кафедри історії української літератури та компаративістики Олеся Трофимюк.

У своїй атмосферній розмові учасники поєднали одразу три важливі дати: День письменника, Шевченківські дні та День поезії. Здобувачі презентували як авторські вірші, так і слово Великого Кобзаря, поділилися майбутніми планами щодо подальшої співпраці.

Враження студентки про зустріч:

Альона Палійчук: «Мала за честь разом із колегами за фахом представляти наш університет (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка) у коледжі ПДТУ на заході, що присвячений дню народженню Тараса Григоровича Шевченка. Ми чудово провели час: читали вірші, співали, знайомились та багато-багато говорили.

Роки минають, а класика залишається класикою. Її відтворюють, повторюють, змінюють, дехто намагається знищити, але вона все одно є, вона всоталася в ДНК українців! Наше ДНК — це Шевченко, Українка, Франко і ще багато інших імен. Так вже сталося. Так нам випало. Нам залишається пам’ятати ці імена, читати їх творіння та робити свої висновки, знаючи, що історія циклічна.

P.s. Мистецтво безмежне. І про нього не можна мовчати!».

Щиро дякуємо асистенту кафедри історії української літератури та компаративістики Олесі Трофимюк і викладачу філологічних дисциплін коледжу Мацарській Василині за організацію такої елегійної та задушевної зустрічі!

Також студенти ННІ української філології та журналістики Університету Огієнка створили літературно-музичну композицію «Подяка воїнам словами Тараса Шевченка».

Катерина Василинчук,
студентка навчально-наукового інституту
української філології та журналістики,
спеціальності 014 Середня освіта
(Українська мова і література)