Запрошуємо взяти участь у конференції «Протидія геноциду українського народу»

Запрошуємо взяти участь у конференції «Протидія геноциду українського народу»

Офіс підтримки вченого пропонує долучитися до виступів на вебінарах «Історичні свідчення. Розкриття правди про геноцид українського народу» та обговорити різні аспекти геноциду, таких як урбоцид, екоцид, етноцид, лінгвоцид, геоцид, соціоцид, культуроцид та демоцид тощо. Також запрошує доєднатися до конференції «Протидія геноциду українського народу», що запланована 8 травня 2024 року, як співорганізатора або учасника заходу.

У разі виникнення додаткових питань, а також щодо співпраці та координації ініціатив, звертатися до представників Руху: Аліси СУХІХ (тел. +380 98 596 26 61, salisam2005@gmail.com) та Єлизавети КУЛІКОВОЇ (тел. +380 63 416 0256, kulikovaelizaveta92@gmail.com).

Працюймо разом, щоб світ дізнався про злочини рф в Україні.

Довідково.

14 квітня 2022 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні», якою дії російських військ та російського керівництва в Україні визнаються геноцидом українського народу.

Із 2022 року ініційовано рух з визнання дій рф проти України геноцидом, який констатує, що дії рф є актами геноциду українського народу (детальніше: https://sso.org.ua/mozhlyvosti/  та https://ysc.in.ua/henotsyd-ukrainskoho-narodu/ ).

Метою Руху є поширення інформації про акти геноциду серед громадськості. У межах діяльності Руху створено інформаційний центр з питань протидії геноциду українців росіянами; розроблено інтерактивну мапу «Визнання вчинених злочинів геноциду російською федерацією в Україні», на якій зазначено країни та інституції, що визнають злочинні дії рф як геноцид українського народу; проведено низку заходів, присвячених темі протидії геноциду українського народу рф; надсилаються листи-звернення до голів та парламентарів інших країн, міжнародних організацій щодо підтримки України та визнання геноциду українського народу рф тощо.

За інформацією Офісу підтримки вченого