Розширюємо горизонти наукових досліджень Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка

Розширюємо горизонти наукових досліджень Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка

Науково-педагогічних працівників К-ПНУ було запрошено представниками школи природничого напряму і клубу імені видатного вченого мікробіолога Сергія Виноградського до участі в урочистому підписані меморандуму про співпрацю між м. Городок (Україна) та м. Брі-Конт-Робер (Франція). На базі GMUSEUM  було презентовано проєкт «Нескорені-2022». Під час фотовиставки було представлено 37 фотографій, які розповідають не лише про красу українських жінок, а про їхню силу та незламність.

Співпрацю Університету Огієнка з природничою школою започаткував доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри фізики Аркадій Кух, який був керівником кваліфікаційної роботи  вчителя фізики Андрія Мутики (випускник фізико-математичного факультету К-ПНУ).

Викладачі кафедри біології та екології доктор сільськогосподарських наук, професор Олександр Любинський (гарант ОП Екологія другого (магістерського) рівня) та кандидат біологічних наук, доцент Максим Козак (гарант ОП Біологія першого (бакалаврського) рівня) обговорили перспективи співпраці природничо-економічного факультету Університету Огієнка з UP_TO_FUTURE.

Найближчим часом очікується приїзд до університету  делегації  природничої школи для узгодження перспектив співпраці задля успішної реалізації  та впровадження інновацій на Поділлі, створення освітнього хабу з досліджень у галузі природничих, фізико-математичних та біологічних наук.

Довідка.

У м. Городок Хмельницької області на базі оновленого Краєзнавчого музею GMUSEUM, Громадська спілка «Up_to_Future» реалізує власні соціальні проєкти: G-School (керівник та координатор – Катерина Гуменна), Gub (керівник та координатор –  ОЛЬГА ПАРАСКА), GINFO (керівник та координатор – Сергій Щур) та Winogradsky Club (керівник та координатор – Юлія Братчикова). Ці проєкти спрямовані на розвиток української талановитої молоді за напрямом природничих наук та популяризацію здобутків вітчизняних вчених, які отримали світове визнання за кордоном.

Up_To_Future – вітчизняна неурядова організація, що була утворена у 2018 році за сприяння та ініціативи Миколи Гуменюка – голови корпорації Юрія-Фарм. Співпраця здійснюватиметься в галузях освіти, спорту, економіки, охорони здоров’я та інших.  На сьогодні Up To Future є акселератором стартапів, що містять software та hardware для використання в медичній сфері.

Головою UP_TO_FUTURE з 2020 року є академік Національної академії наук вищої освіти України, професор Чорноморського національного університету імені Петра Могили, доктор медичних наук Андрій Горбань. Під його керівництвом організація вийшла на новий фаховий рівень, та продовжує розширювати межі своїх можливостей. URL: https://uptofuture.org/v.php?ix=command   

 

Аркадій Кух,
доктор педагогічних наук,
доцент, професор кафедри фізики

 

Олександр Любинський,
доктор сільськогосподарських наук, професор

 

Максим Козак,
кандидат біологічних наук, доцент