Інформаційний день Програми «Горизонт Європа»

Інформаційний день Програми «Горизонт Європа»

Упродовж 26 та 27 березня 2024 р. відбувся онлайновий інформаційний захід «Інфо-Дей» Програми «Горизонт Європа», до якого долучилися відділ міжнародних зв’язків, відділ наукової роботи та науково-педагогічні працівники К-ПНУ.

Програма «Горизонт Європа» спрямована на досягнення трьох стратегічних цілей:

  • зміцнення науки і технологій в ЄС шляхом збільшення інвестицій у висококваліфіковані кадри та передові дослідження;
  • сприяння інноваційній конкурентоспроможності промисловості, зокрема, шляхом підтримки заходів і дій з високим технологічним та інноваційним впливом на ринок;
  • вирішення глобальних та суспільних викликів, надання ефективних відповідей і вироблення стратегічних рішень, які позитивно впливають на життя європейських громадян.

26 березня Марія Федотовайте, спеціалістка з питань політики із регулювання питань у MSCA Генерального директорату з питань освіти, молоді, спорту та культури Європейської комісії, розповіла про можливості для українських дослідників у програмному компоненті «Дії Марії Склодовської-Кюрі» (MSCA).

Керівники національних «Офісів Горизонт Європа» Польщі, Молдови та Грузії поділилися своїм досвідом і перспективами розвитку цієї Програми.

Також спікери презентували такі теми: «Україна – повноправний член Асоціації COST: досягнення, виклики, можливості для українських дослідників та інноваторів», «Синергія проєктів Програми ЄС Еразмус+ і досліджень закладів вищої освіти», «Європейський інститут інновацій і технологій в Україні: плани та можливості».

На другий день заходу, 27 березня, слухали виступ Ігора Таранова, керівника «Офісу Горизонт Європа в Україні» НФДУ, про практичні аспекти участі в програмі «Горизонт Європа». Спікер поетапно ознайомив слухачів із кожним кроком подачі та реєстрації заявки на участь.

А головна спеціалістка «Офісу Горизонт Європа в Україні» Юлія Ремінська ознайомила з юридичними аспектами участі у програмі «Горизонт Європа», наголошувала на важливості програмних та юридичних документів, якими керується програма, закликала до детального їх вивчення.

Практичний екскурс Funding and Tenders Portal провела Таїсія Симочко, головна спеціалістка «Офісу Горизонт Європа в Україні». Вона розповіла про окремі аспекти підготовки проєктних пропозицій та поділилася цінним досвідом спеціалістів партнерських програм. Після завершення зустрічі проводився нетворкінг, де всі охочі могли поставити експертам запитання та обговорити їх із колегами.

Тримаємо міжнародний стрій задля Перемоги!

Відділ міжнародних звязків