Перші враження від участі в Програмі ЄС Еразмус+

Перші враження від участі в Програмі ЄС Еразмус+

Ангеліна Попюк – студентка 3 курсу факультету іноземної філології спеціальності 035 Філологія (035.041 Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська) впродовж 2 семестру навчається в Гданському університеті в межах Програми ЄС Еразмус+. Ангеліна поділилася своїми враженнями від академічної мобільності:

«Перед тим, як взяти участь в Еразмус+, бачила презентації попередніх учасників програми. Звичайно, вони були захопливими, тому одразу виникало бажання спробувати себе в іншому середовищі. Проте, як і в будь-якій ситуації, були вагання. Наприклад, найчастіше виникали такі питання: «Чи зможу я адаптуватися до іншого середовища? Як виглядає навчання й спілкування з іншими тільки іноземною мово? Чи зможу я перебувати на відстані від сімʼї, коли що два тижні їхала додому, щоб побачити рідних (зважаючи на факт, що дорога займала близько семи годин в один бік)?». Але, як то кажуть, досвід інших людей – не твій, не спробуєш – не дізнаєшся.

Після приїзду необхідно було зробити документи для перебування в Польщі на період більше 90 днів, студентський квиток. Для нових учасників Еразмус+ проводили різноманітні екскурсії,  а також Orientation Week. Кожний тиждень був  насичений різноманітними заходами: Guess the song, Board games, City games, Fluo Party, Sports Day, Speed Dating + Traffic Lights Party, Winter swimming, Walk on the Cliff, Quiz Night тощо. Звичайно, всі не можливо відвідати, але більшість все ж таки вдалося. На цих зустрічах я познайомилася зі студентами з різних куточків світу, а саме Латвії, Чехії, Польщі, Австрії, Арменії, Туреччини, Німеччини, Франції, Португалії, Італії тощо.

Насправді, адаптація пройшла набагато швидше, ніж я очікувала. І в перші дні під час спілкування не виникло труднощів. Цікаво було обмінятися досвідом і спростувати популярні стереотипи. Перше, що впадає в око – студенти надзвичайно відкриті, впевнені в собі, мають конкретну ціль, готові до неї іти й відстоювати свою думку за будь-яких умов.

Предмети – надзвичайно цікаві. Ми часто дивимося фільми на парах і як домашнє завдання, після чого дискутуємо. Багато схожих предметів, не можу не згадати History of the US та Polish Language Course, що розпочала вивчати для розширення кругозору. Під час вивчення цього предмету особливо розширюємо вокабуляр. Навчання за моїм розкладом зазвичай розпочинається о 09:45 чи 11:30, а в п’ятницю немає пар, що не може не радувати, оскільки можна подорожувати в межах Польщі чи відвідати інші країни.

Мені надзвичайно подобається навчання, люди, локація. Дорога від гуртожитку до факультету неофілології займає 10 хвилин. Як на мене, найспокійніше й найкраще місце – це, звичайно, Балтійське море, відстань до якого – тільки 5 кілометрів».

Тримаємо міжнародний стрій задля Перемоги!

Відділ міжнародних звязків