Історія успіху випускника К-ПНУ

Історія успіху випускника К-ПНУ

Юлія Вахно (Тютюнник) випускниця факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи 2023 року (спеціальність 232 Соціальне забезпечення), методист із розробки навчальних програм, онлайнових курсів і навчальних матеріалів, дизайнер навчальних матеріалів Міжнародної громадської організації «Міжнародний центр розвитку і лідерства».

Коли ми прагнемо стати кращими, ніж ми є, все навколо нас теж стає кращим.

  1. Що спонукало Вас обрати спеціальність Соціальне забезпечення і стати студенткою факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка?

Моє призначення полягає у взаємодії з людьми. Я глибоко вірю, що надання допомоги та підтримки іншим – це велике благо, що не лише сприяє моєму особистому зростанню, але й сповнює моє життя сенсом. Вибір цієї спеціальності став для мене виявом того, що мої життєві цілі та цінності знаходять відображення в моїй професійній діяльності.

  1. Розкажіть, будь ласка, про свої студентські роки. Чим запам’яталися? Кого із викладачів згадуєте?

Розповідаючи про свої студентські роки, я не можу не відчути той жаль, що наші університетські дні були випробуванням, сповненими пандемією та початком повномасштабного вторгнення. Однак, незважаючи ні на що, багато чого буду згадувати з теплом та усмішкою на обличчі. Наша група була справжньою командою, із якою було приємно не лише навчатись разом, а й насолоджуватися спільно проведеним часом, підтримуючи один одного (я думаю, викладачі згадають наші перерви, коли ми з таким захопленням грали в настільні ігри, що навіть не помічали дзвінків). Ці щемливі моменти створили незабутні зв’язки та дружбу, яка протримається надовго.

Поміж своїх викладачів я найбільше згадую тих, хто віддавався навчанню з великою пристрастю та розумінням. Кожен з них допомагав нам рости як особистостям, відкривати нові горизонти й розвивати наш потенціал. Я вдячна кожному з них за те, що вони не лише передавали знання, а й надихали нас до досягнень і успіхів.

  1. Які компетентності Ви здобули під час навчання в університеті? Зважаючи на Ваш практичний досвід, як Ви вважаєте, які предмети потребують більш детального вивчення?

Під час навчання в університеті я здобула багато компетентностей, які стали фундаментом для мого професійного зростання. Зокрема, я отримала навички у сферах аналізу інформації, комунікації, співпраці в команді, вирішення проблем, а також розвинула здатність до критичного мислення та прийняття важливих рішень.

Однак, з огляду на мій практичний досвід, вважаю, що всі дисципліни є важливими для опанування спеціальності. В умовах швидких змін у суспільстві, всі навчальні дисципліни переглядаються, адаптовуються до нових норм законодавства та ситуацій, що виникають. Адже важливо, щоб майбутні фахівці здобули повний спектр знань і навичок, аби бути готовими до різних викликів у професійній діяльності.

  1. Ви працюєте в Міжнародній громадській організації «Міжнародний центр розвитку і лідерства», що Вам подобається у роботі?

Працюючи в МГО «МЦРЛ», я глибоко вдячна за можливість бути частиною цієї команди Гевчук Наталії Сергіївні. Її підтримка завжди відкривала для мене шляхи для розвитку моїх навичок і реалізації потенціалу.

Я щаслива, адже працюю в колі талановитих та відданих своїй справі людей. Робота в МГО «МЦРЛ» – це не лише професія, це спосіб життя, що наповнює мене. Я вдячна за можливість постійно розвиватися та вдосконалюватися, виконувати роботу, яка мені дійсно подобається. Відчуваю відповідальність перед суспільством, а також розумію свою важливість.

Ще рік тому я навіть не уявляла, що можливо так кардинально змінити своє життя, і тепер я переконана, що варто завжди пробувати нове – рано чи пізно ви знайдете свій шлях.

  1. Що Вам допомагає в роботі? У чому черпаєте сили, натхнення? Якому відпочинку віддаєте перевагу?

Завжди важливо знаходити способи підтримки себе в роботі та житті. Для мене відновлення розуму – це невід’ємна частина мого щоденного ритму. Мої джерела сили й натхнення – це мої близькі люди, мої хобі, прогулянки та подорожі. Піклування про себе – це не розкіш, а необхідність. Коли я відпочиваю і відчуваю повну насолоду життям, моя робота стає набагато продуктивнішою. Хоча іноді я не проти просто полежати на ліжку і нічого не робити .

Завдяки нашим військовим маю можливість вільно жити своє життя, і я неодмінно це вдячно використовуватиму. Але і ви не забувайте про те, що потрібно підтримувати та піклуватись про тих, хто обороняє наш спокій. Допомагайте як можете. Пам’ятайте, найменший внесок може відіграти найбільшу роль.

  1. Дайте поради студентам університету та абітурієнтам: як правильно планувати свій час, ставити мету, визначати пріоритети?

Студентські роки – це безсумнівно чудова частина життя, але вони є лише початком вашого шляху. Ви здатні досягти усього, чого справді прагнете, якщо будете впевнено йти до своєї мети. Не лякайтеся відсутності знань або навичок, це все приходить з часом і практикою. Будьте щасливі, бо саме ви створюєте свою власну неповторну історію.

  1. Які Ваші побажання alma-mater?

Нехай наша університетська спільнота цвіте, розцвітає як ніколи, заповнена новими неймовірно талановитими студентами, які стануть справжньою прикрасою нашого освітнього закладу. Нехай кожен крок, що вони роблять, буде втіленням вміння і відданості, що заповнюють нас гордістю та натхненням. Нехай наша alma-mater залишається місцем, де мрії збуваються, знання розкриваються, а кожен студент може знайти свій шлях до успіху та вдосконалення.

Кафедра соціальної роботи
в межах рубрики «ВІД МРІЇ ДО ДІЇ»