День: 28.06.2024

Щиро вітаємо науково-педагогічних працівників К-ПНУ з присвоєнням учених звань!

Науково-педагогічним працівникам Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка присвоєно учені звання:

Світлані Михальській – професора кафедри спеціальної та інклюзивної освіти;

Тетяні Думанській – доцента кафедри математики;

Людмилі Лісовій – доцента кафедри логопедії та спеціальних методик;

Наталії Стахнюк – доцента кафедри слов’янської філології та загального мовознавства.

Щиро вітаємо з вагомим науковим досягненням і бажаємо професійного зростання на науковий ниві, міцного здоров’я та мирного неба!

Пресцентр

Археологічна практика – фундамент підготовки майбутніх фахівців

Практична підготовка фахівців історичного факультету К-ПНУ полягає в набутті ними професійних навичок та відповідних практичних компетентностей.

Обов’язковим складником освітнього процесу є археологічна практика, яку традиційно проходять студенти першого курсу наприкінці другого семестру.

Цьогоріч  студенти досліджують один із найбільших скіфських курганів на Поділлі, який розташований між селами Міцівці та Маліївці. Очолює розкопки кандидат історичних наук, доцент кафедри археології, спеціальних історичних і правознавчих дисциплін К-ПНУ Віталій Гуцал. Ініціювала проведення дослідження директорка Малієвецького історико-краєзнавчого музею Анастасія Донець. Читати далі

Чергове засідання вченої ради К-ПНУ: підсумки 2023-2024 н. р. та основні завдання нового навчального року

27 червня відбулось чергове засідання вченої ради університету.

Присутні обговорили низку важливих питань, зокрема результати акредитаційних експертиз освітніх програм спеціальностей університету у ІІ семестрі 2023-2024 н.р. (доповідав проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Геннадій Бесарабчук) та результативність роботи вченої ради, наукової ради, ради з науково-методичної роботи і забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти в 2023-2024 н.р. і основні завдання на 2024-2025 н.р. (доповідали:  ректор університету Сергій Копилов, проректор з наукової роботи Світлана Миронова, перший проректор Володимир Дубінський). Читати далі

“Увімкни світло”. Дмитро Білянський. #студенти

У здоровому тілі — здоровий дух!

Дмитро Білянський – студент 4 курсу спеціальності 017 Фізична культура і спорт, групи FKS1-B20; працює в приватному садочку «Радість» вчителем фізичної культури, а також є професійним масажистом;  займається вільною боротьбою.

Як та чому Ви обрали спеціальність 017 Фізична культура і спорт? Що вплинуло на Ваш вибір?

Найперше з дитинства я займався спортом і завжди отримував від цього велике задоволення. Спорт допоміг мені не лише розвинути силу, фізичну витривалість, але й виробити такі важливі якості як дисципліна, наполегливість і командний дух.

Вирішальну роль у виборі цієї спеціальності також зіграли мої вчителі фізкультури, тренери та батьки, які були прикладом для наслідування. Вони показали, що робота в сфері фізичної культури може бути дуже цікавою та корисною. Я бачу в цій професії можливість робити реальний внесок у суспільство, допомагаючи людям вести активний і здоровий спосіб життя.

Вибір цієї спеціальності також був підкріплений моїм бажанням постійно самовдосконалюватися та розширювати свої знання в галузі фізичної культури та спорту. Вивчення нових методик тренувань, спортивної медицини й психології спорту дає мені можливість постійно розвиватися і бути кращим у своїй професії. Читати далі