День: 23.09.2024

Співпраця ННІ української філології та журналістики з випускниками і стейкголдерами

20 вересня до навчально-наукового інституту української філології та журналістики завітали випускники К-ПНУ: військовослужбовиця, член національної спілки журналістів Галина Михальська та директор ТОВ «Інформаційне агентство «ХМ-ІНСАЙД» («Хмельницький-ІНСАЙД») Лілія Коцюк.

Обидві гості поділилися зі студентами та викладачами професійним досвідом, обговорили можливості подальшої співпраці та окреслили напрями, в яких студенти можуть зробити свій внесок у розвиток медіа. Особливо наголосили на можливості здобувачів застосувати здобуті знання в університеті на практиці. Читати далі

Відкрита командна першість Кам’янець-Подільського національного університету з настільного тенісу

26 вересня відбудеться відкрита командна першість Кам’янець-Подільського національного університету з настільного тенісу, присвячена 75-річчю факультету фізичної культури.

Місце проведення: м. Кам’янець-Подільський у спортивному залі №7 корпусу №3 Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка за адресою вул. Степана Бандери, 47.

Початок змагань: о 15:00.

Спортивний клуб

Володимир Газін – експерт Національного агентства забезпечення якості вищої освіти України

Доктора історичних наук, доцента, доцента кафедри історії України Володимира Газіна включено до реєстру експертів з акредитації освітніх програм зі спеціальності 032 Історія та археологія. Рішення прийняте на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти від 17 вересня 2024 року (додаток 4 до протоколу №16 (66)).

Перед цим вирішальним етапом Володимир Володимирович успішно пройшов попередній відбір, навчання на курсах «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг» і «Як написати якісний звіт про результати акредитаційної експертизи освітньої програми», а також онлайновий тренінг із підготовки експертів.

Бажаємо Володимиру Газіну успіхів у професійній діяльності!

Кафедра історії України

Студенти К-ПНУ виконали норматив Майстра спорту України на чемпіонаті Європи з волейболу

Молодіжна команда України (U20) вдруге в історії фінішувала серед чотирьох найкращих на чемпіонаті Європи з волейболу (чоловіки). Цей результат допоміг Україні вчетверте пробитися на чемпіонат світу U21.

У складі збірної України вдало виступили здобувачі факультету фізичної культури К-ПНУ: Андрій Челеняк (FKS1ms-B23), Іван Челеняк (FKS1-B24) та Максим Свиридов (FK1-B24). Спортсмени виконали норматив Майстра спорту України. Читати далі

eTwinning: розширюємо кордони академічної мобільності

Let’s connect to run some projects!

19 вересня 2024 року на платформі Microsoft Teams відбувся ярмарок Initial Teacher Education Partner-finding fair для закладів вищої освіти, які здійснюють підготовку вчителів. На зустрічі, до якої долучилися близько 80 учасників, представники університетів Греції (Ionian University), Словаччини (The University of Trnava), Німеччини (Stuttgart University) тощо презентували для учасників програми eTwinning проєкти, спрямовані на підготовку майбутніх учителів.

Нагадаємо, що К-ПНУ є учасником програми eTwinning, метою якої є інтеграція українських освітян (учителів, викладачів ЗВО, керівників закладів освіти, майбутніх учителів (студентів педагогічних спеціальностей), політиків і державних службовців, відповідальних за освітню політику, закладів освіти до Європейського освітнього простору (European Educational Area) та європейської спільноти освітян. Читати далі

“Увімкни світло”. Ліна Кучинська. #студенти

Ліна Кучинська – здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти педагогічного факультету спеціальності Початкова освіта.

Чому вирішили обрати саме педагогічний факультету К-ПНУ, зокрема спеціальність Початкова освіта?

Вибір педагогічного факультету К-ПНУ, зокрема спеціальності Початкова освіта, був для мене свідомим кроком. Із дитинства я мріяла стати вчителем і завжди проявляла інтерес до роботи з дітьми. Для мене важливими є допомога їхньому розвитку та закладання фундаменту знань. К-ПНУ пропонує чудові можливості для самореалізації в педагогіці, тому я впевнена, що це був правильний вибір. Читати далі

Першість К-ПНУ з пляжного волейболу серед чоловічих команд

11-12 вересня було проведено першість К-ПНУ з пляжного волейболу серед чоловічих команд, присвячену 75-річчю факультету фізичної культури.

За результатами змагань студенти посіли такі місця:

– І місце посіла команда факультету фізичної культури (Дмитро Самусєв, Максим Аврамчук);

– ІІ місце посіла команда факультету фізичної культури (Юрій Касіянчук, Давид Мартиросян);

– ІІІ місце посіла команда факультету фізичної культури (Іван Стрильчук, Юрій Кінаш).

Суддівство змагань забезпечили здобувачі вищої освіти Вікторія Сокальська та Вікторія Горецька.

Висловлюємо подяку профкому студентів, аспірантів та докторантів К-ПНУ за спонсорську підтримку.

Спортивний клуб

 

Генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України Олег Шаров завітав до К-ПНУ

20 вересня генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України Олег Шаров і директор Департаменту науки та освіти Хмельницької обласної державної адміністрації Олександр Пунда завітали до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Представник МОН зустрівся з адміністрацією, відвідав кафедру військової підготовки, ознайомився з матеріально-технічною базою університету, оглянув навчальні корпуси і авдиторії, бібліотечний фонд, науково-дослідні, навчальні та навчально-наукові лабораторії, спортивні зали тощо.

Також Олегу Ігоровичу провели екскурсію до музею історії К-ПНУ, де розповіли про створення й розвиток навчального закладу, продемонстрували архівні документи та унікальні експонати.

Пресцентр