Місяць: Жовтень 2024

«Йосип Іванович Токар – очільник бібліотеки (1948-1993рр.)»: круглий стіл до Всеукраїнського дня бібліотек

30 вересня відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

Із вітальним словом до учасників зустрічі звернулася проректор з наукової роботи, доктор педагогічних наук, професор Світлана Миронова.

У межах відзначення професійного свята провели круглий стіл «Йосип Іванович Токар – очільник бібліотеки (1948-1993рр.)» до 100-річчя від дня народження.

Участь у заході взяли працівники бібліотеки К-ПНУ, викладачі місцевого фахового коледжу культури і мистецтв, науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти педагогічного факультету і навчально-наукового інституту української філології та журналістики. Читати далі

Історія успіху випускника К-ПНУ

Віталій Праворський – випускник педагогічного факультету спеціальності Середня освіта (Образотворче мистецтво).

Що спонукало Вас обрати педагогічний факультет, зокрема кафедру образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка?

Я обрав фах дизайну тому, що там можна проявити свою креативність, проявити фантазію і талант.

Розкажіть, будь ласка, про свої студентські роки. Чим запам’яталися роки навчання на факультеті? Кого із викладачів згадуєте? Згадуючи студентські роки, за чим жалкуєте? Спілкуєтеся зі своїми одногрупниками? Вони працюють за фахом?

Дуже часто згадую трьох викладачів, які допомагали мені вдосконалювати свої навички, навіть попри мій важкий характер і постійні суперечки: Лашка Іллю Володимировича, Підгурного Івана Станіславовича, Гуцула Івана Андрійовича. Саме завдяки їм я зміг досягнути високого рівня. Студентські роки були дуже веселі, але основний час я використовував на пошуки чогось нового, що мало хто робив, і тому я постійно шукав інші способи показати на що здатне мистецтво, нові стилі, набуття нових навичок, хоча це було важко, особливо створити щось нове, не знаючи як це взагалі створити. Але в цьому краса навчання – відкривати себе з нової сторони. Читати далі

Студенти-історики К-ПНУ відвідали НІАЗ «Кам’янець»

30 вересня студенти історичного факультету К-ПНУ, а також декан факультету, кандидат історичних наук, доцент Анатолій Глушковецький, гарант ОП Історія спеціальності 032 Історія та археологія магістерського рівня вищої освіти, доктор історичних наук, професор Олександр Комарніцький, кандидат історичних наук, доцент Олександр Баженов відвідали Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець».

Зустріч розпочалася з розмови з генеральним директором заповідника, членом робочої групи ОП Історія Василем Фенцуром, який окреслив основні напрями роботи очолюваного ним закладу, подякував факультету за багаторічну співпрацю і визначив перспективи подальшої комунікації. Читати далі