Хто зверху: жіноча логіка чи чоловіча інтуїція?

Хто зверху: жіноча логіка чи чоловіча інтуїція?

Інтерактивна гра «Хто зверху?» знову вирішує, хто таки має варити борщ та займатися дітьми, а чия робота забивати цвяхи у стіну та дивитися футбол. Цього вечора ролі буде розподілено правильно.

Дабстеп, хіп-хоп та електро-музику чути з актового зала ледь не на перший поверх. Пари вже давно закінчились, тому ніхто не забороняє студентам трохи розважитися. Гра «Хто зверху?», створена як аналог відомої однойменної телепередачі, вкотре проходить в університетських стінах.

Я захожу до зали і можу спостерігати за тим, як готуються реквізити. Останні штрихи і скоро все буде готово. Проте поспішати немає куди, тому що до початку є вдосталь часу. По сцені ходять стривожені учасники. Для них, першокурсників, усе вперше, проте усі хвилювання зайві.

До зали заходить все більше народу. Хлопці і дівчата мило спілкуються між собою, поки «боротьба» ще не розпочалась. Але вже зовсім скоро ці милі бесіди перетворяться на емоційні суперечки. Битва обіцяє бути запеклою.

Музика трохи затихає. Незмінні ведучі Марія Герлєй та Вадим Беник з’являються на сцені. Вони вітають «мужиків» і «дівчаток», а зал відповідає їм не просто гучними оплесками, але й криком та свистом. Перш ніж розпочати гру ведучі представляють суддю – Анатолія Анатольовича Заводовського та учасників, серед яких зірки цьогорічної гри КВН «Першачок» на Кубок ректора. Контингент у залі також складається переважно з першокурсників. Наші університетські малюки лише відкривають для себе студентське життя, розмальоване різнокольоровими барвами. До команди чоловіків увійшли: Іван Харевич, Ростислав Кіндзер, Максим Рендзель, Дмитро Прус та Михайло Біляк. До жіночої команди увійшли: Єлизавета Панчук, Тетяна Мервинська, Ірина Кравченко, Марта Грицай та Владислава Руденко.

Ведучі пояснюють правила. Суддя бажає перемоги обом командам. Гра розпочинається.

У першому раунді хлопці поступаються місцем дівчатам та дають їм можливість розпочати гру, проте більше на поступки нікому не варто сподіватися. Це гра, де є лише один переможець і поступатися цим титулом жодна з команд не збирається.

Одже, у першому конкурсі команди ставлять один одному питання з можливими варіантами відповіді. Хлопці проходять тест на те, як добре знають дівчат і навпаки. Питання обговорюють не лише команди, але й глядачі. У гру залучені абсолютно усі.

У першому раунді перемагають дівчата, опісля чого отримують додаткове питання.

Гра набирає усе більших обертів. Один за одним раунди проходять весело та цікаво. Ведучі своїми «гострими» жартами ще більше розпалюють публіку. «Збери літери», «Покажи назву», «Бліц», «Хто я?», «Зміна ролями» та «Встанови співвідношення». Прості назви, за якими приховані смішні та водночас складні завдання. Проте ні розумові, ні фізичні навантаження не можуть злякати наших студентів. Врешті-решт, це ж не сесія.

Полум’я ворожнечі між жіночою та чоловічою половинами залу трохи згасло підчас виступу естрадної студії «Нове тисячоліття» Рябої Надій. «Музична паузи» дала змогу учасникам перевести подих і з новими силами повернутися до боротьби.

Врешті-решт, з рахунком 7 000: 4 500 перемогу здобувають дівчата. Леді танцюють, а джентльмени… Ні, не плачуть. Напевно, будують стратегію, щоб у наступній грі точно не програти.

Ось і все. У запеклій боротьбі між жіночою логікою та чоловічою інтуїцією перемогу таки отримала перша. Можливо, чоловікам таки варто змінити своє ставлення до жіночої логіки, яка таки виявилася «зверху».

Марина Ковальчук