Вистрілити віршем. Зустріч з українським письменником Василем Горбатюком

Вистрілити віршем. Зустріч з українським письменником Василем Горбатюком

Студенти факультету української філології  та журналістики мають чудову нагоду зустрічіатись із українським письменником, членом Національної спілки письменників України Василем Горбатюком. Він є частим гостем і справжнім другом нашого університету.  Ось і 26 листопада завітав до нас. Ця зустріч була по-справжньому унікальна –  юні письменники та письменниці мали змогу не тільки поділитися з усіма своєю творчістю, а й почути думки та поради гостя.

Справжня поезія там, де починається образність, –  розповідає Василь Горбатюк. – Дуже важливо знайти саме ті переживання, які розкривають душу людину і проникають у серце читача. Вірш має вистрілити, а не тягнути гуму. Знайти щось своє, обіграти це, передати через образ – ось головна мета поета. А ось проза має свої особливості. Це – деталі. В них основа творів.  Побачити деталь, зрозуміти, відчути – шлях до справжньої творчості.

Василь Горбатюк розповідав і про свій життєвий шлях. Оповів історію про своє оповідання, яке він переробляв протягом року 15 разів, аби дійсно передати всі переживання і емоції героїв.

На завершення зустрічі подарував усім присутнім поетичні збірки  та побажав творити.

Діана Грушанська