Три роки, які змінили історію

Три роки, які змінили історію

 Минуло вже три роки від дня початку Революцїї гідності. І саме цій події сьогодні присвячений захід, що проводиться студентською громадою в актовій залі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

«Людина починається з добра» – такими словами починається привітання ведучих гостей.

Та ці слова ще не раз упродовж вечора будуть битися в такт із серцями усіх присутніх. Ведучі одягнуті в білі вишиванки, і це є виявом патріотичості й гордості за нашу Україну, наш український народ.

Публіка ввічливо мовчить, коли на сцені з’являються виконавці зворушливих композицій, що западають у саму душу. Андрій Поважнюк, Анастасія Туганашева, Вікторія Рубановська, Вікторія Олійник, Оксана Броншвагер, Катерина Закрижевська та Марія Гуменна запалили свічки скорботи за загиблих героїв незалежної України.

Вразила глядачів своєю глибинною суттю й авторська поезія Юлії Боднар та Андрія Поважнюка.

Також студентами було представлено два тематичних відеоролики, в яких було піднято не лише тему Революції гідності, але й проблему сучасності – війни на Сході країни, яка є досить актуальною сьогодні.

Хвилиною мовчання вшанували честь Небесної сотні, що полягла за незалежність нашої держави. Рівно на шістдесят секунд у залі запанувала така тиша, що її могли почути й мертві.

Із виступом Ірини Угніченко концерт добіг до кінця. Під час виконання композиції «Повертайся живим» на сцені з’явилися всі учасники дійства. Блакитно-жовті прапори майоріли під світлом софітів. Це було дуже врочисто, піднесено.

Відео з концерту буде відправлено до бійців у зону бойових дій. Ми довірили їм свою землю, свою країну, тому й вони потребують нашої підтримки.

Після концерту на очах у декого можна було побачити сльози. Очевидно, учасники вечора створили таку атмосферу, яка не  залишила байдужим нікого. Вечір виявився атмосферним та не залишив байдужими нікого. Публіка залишилася схвильованою під впливом емоцій від почутого й побаченого на сцені. Це є свідченням того, що організатори й учасники цього дійства добре виконали свою роботу.

Марина Ковальчук