Про красу, реалізм, любов та розвиток. Круглий стіл до Всесвітнього Дня Філософії.

Про красу, реалізм, любов та розвиток. Круглий стіл до Всесвітнього Дня Філософії.

Розвиток людства, постмодерн, наївний реалізм, довіра до світу та соціопатія  – здається, учасникам круглого стола з теми «Сучасна філософія у практичних питаннях природничого і гуманітарного знання» вдалось охопити найрізноманітніші теми.

12 учасників та учасниць конференції, присвяченої Всесвітньому Дню Філософії, не лише представляли свої доповіді, а й активно дискутували та виражали своє ставлення до викликів, які представляє собою сучасний світ. Звісно, в розрізі філософії.

Так, привернула увагу тема Дмитра Волоховського «Проблема спрямованості розвитку суспільства, і куди це нас приведе». Зацікавила доповідь Романа Щербаня «Образ книги у постмодерністичному дискурсі».  Бурхливе обговорення спровокувала тема Максима Ковбасюка «Сучасна філософія релігія та релігійна філософія».

Неоднозначна й провокативна доповідь Лілії Деде «Філософія соціопатії та німфоманія віталізму» найбільше зачепила учасників. Тому саме вона стала переможницею голосування за найкращу доповідь.

Організаторами заходу стали Антон Найчук, завідувач кафедри філософських дисциплін, доцент та Сергій Волковинський, кандидат філософський наук, старший викладач.

Оксана Грушанська