Вітаємо з Міжнародним днем студентів!

Вітаємо з Міжнародним днем студентів!

17 листопада щорічно святкується Міжнародний день студентів. Це  свято об’єднує студентство різних країн світу, а його утвердженню передували події 1939 року. Саме тоді, 28 жовтня, у річницю створення Чехословацької республіки, студенти Карлового університету в Празі вийшли на антинацистську демонстрацію, яка була жорстко придушена німецькими воєнізованими частинами. Саме тому цей день став днем вшанування пам’яті чеських студентів, які виступили проти нацистського режиму за незалежність та свободу своєї держави.

У 1941 році Міжнародна студентська рада в Лондоні вперше відзначила 17 листопада як День студента. Після Другої світової війни Організація Об’єднаних Націй оголосила 17 листопада Міжнародним днем студента.

В цей день традиційно студенти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка приймають вітальні слова від своїх наставників та колег.
иро вітаю студентів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка з професійним святом! Бажаю вам успіхів у навчанні, поціновувати традиції Першого державного українського університету та бути активними будівничими української держави. Ніколи не зупиняйтеся на півдорозі до мети, а навпаки, впевнено йдіть уперед, наполегливо реалізуючи свої мрії та задуми.

Сергій Копилов, ректор університету


Вельмишановне студентство! Вітаю вас з Міжнародним днем студента! Бажаю, щоб роки навчання запам’яталися, як найбезтурботніші і найщасливіші дні вашого життя! Успішних вам буднів, легкого й приємного навчання, професійних викладачів і товариських колег! Міцного здоров’я, спрятливих умов для реалізації задумів і освітніх проєктів! Любові і розуміння, радості й щастя!

Володимир Дубінський, перший проректор університету


Щиро вітаю усіх студентів із Міжнародним днем студента! Студентські роки надзвичайно цікаві та відповідальні! Адже це період нових знайомств, емоцій та кохання! Водночас, це наполеглива праця задля здобуття знань та оволодіння професією, що є найкращою інвестицією у Ваше майбутнє! Будьте активними, цінуйте час, навчайтеся, спілкуйтеся та мрійте! Ваші мрії обов’язково здійсняться, щоправда, за умови наполегливої праці, самовдосконалення та розвитку! Успіхів Вам!

Людмила Горчак, керівник відділу виховної роботи
та гуманітарної освіти


Щиро вітаю вас із Міжнародним Днем студента!

Університетська пора – один із тих періодів в житті, який завжди згадують із загадковою посмішкою на обличчі. Це час яскравих емоцій та щирих почуттів, радості нових відкриттів і творчих злетів, упродовж якого кожен день несе щось цікаве й незвідане.

Бажаю вам творчого натхнення, здійснення найзаповітніших мрій та реалізації всіх задумів. Нехай студентські роки стануть одними з найяскравіших у вашому житті, а здобуті знання будуть опорою на шляху до високих звершень!

Юлія Штефанко, голова профспілкової організації студентів,
аспірантів та докторантів

Дорогі  студенти! Кажуть, що студенти від сесії до сесії живуть весело. Переконаний: студенти Універстету Огієнка і під час сесії залишаються веселими, допитливими і винахідливими.  Успіхів вам на іспитах, успіхів завжди і у всьому. Бажаю сили тіла і духу, бадьорого настрою, невичерпної енергії, величезної стипендії, вічної молодості в серці та здорового глузду в голові.

Анатолій Глушковецький, декан історичного факультету


Усі, хто навчався в університеті, погодяться, що студентські роки найкращі! Це час самореалізації, виснажливих сесій, грандіозних планів, веселих святкувань, недоспаних ночей та блискучих перспектив.  У бурхливому вирі подій студентського життя варто завжди пам’ятати, що ти повинен стати не просто фахівцем своєї справи, а перед усім – Людиною! Адже лише людина усвідомлює існування загальнолюдських духовних цінностей – добра, істини, краси, справедливості – й діє відповідно до них. Нехай усі знання, які ви отримаєте в нашому виші, стануть запорукою щасливого життя! З Днем студента!

Маріанна Плахтій, заступник декана історичного факультету
з виховної та профорієнтаційної роботи


Шановні студенти! Студентські роки – це той прекрасний час, коли все ще попереду. Це – незабутній період, адже саме він насичений пригодами, враженнями, вечірками, новими знайомствами і відкриттями. Насолоджуйтесь моментом та пам’ятайте, що це ще й надзвичайно відповідальна пора. Бажаю вам бути сміливими, наполегливими, та амбітними, адже ви – наше майбутнє. Хай вам усе вдається, доля буде прихильною, друзі – вірними, іспити – легкими, а «шара» – безвідмовною!

Наталія Стахнюк, старший викладач кафедри
слов’янської філології та загального мовознавства


День студента це свято яке кожен студент повинен поважати та якнайкраще відсвяткувати, тому хай іспити самі складаються, а заліковки від щастя сміються! Радій і живи щасливими митями життя. Вітаю вас із Днем студента!

Дмитро Попов, голова студентської ради
факультету української філології та журналістики


Із Днем студента! Студенти — народ винахідливий і творчий, а студентська пора — найвеселіша в житті. Хочу побажати успіхів у навчанні, легкої сесії, гарних оцінок та пам’ятних моментів, про які хотілося б згадувати і через багато років! Зі святом!

Юлія Нестер, студентка третього курсу історичного факультету


Студенти, зі святом! Бажаю всім заліковок без незадовільно, деканів у доброму гуморі, якнайбільше стипендій. Нехай ваші студентські дні будуть суцільним святом і назавжди будуть відображені у ваших серцях радістю юності. Підкоряйте неймовірні вершини знань, гаризіть граніт науки. Успіху, удачі та позитиву вам у житті!

Тетяна Рубан, студентка першого курсу факультету
української філології та журналістики


Вітаю усіх із Днем студента! Бажаю вам натхнення та легких іспитів у навчальному році. Завжди пам’ятайте про людей, які вас оточують у закладі, та допомагайте їм. Будьте уважними та чемними, ще раз вітаю.

Богдан Матвєєв, студент третього курсу
факультету фізичної культури


Вітаю усіх студентів із веселим святом – Днем студента! Бажаю вам терпіння, працьовитості. Щоб знання давалися вам легко, щоб ви змогли себе реалізувати в подальшому житті!

Юлія Якубець, студентка третього курсу
фізико-математичного факультету


Студенти – це такий народ, 

який не може без пригод,

а їх, до речі, вистачає:

підступна сесія чекає.

Забрав шпаргалку викладач –

тоді уже хоч сядь та й плач…

Та як приходить семінар,

студенту враз якийсь тягар:

його не видно із-за парти,

йому тоді вже не до жартів.

Та викладач хоч в окулярах,

але присутніх відміча на парах.

Тоді й приходять перездачі

і знов студент ридає-плаче…

Але всі теми поскладає – дивись:

стипендія вже є.

Професія “студент” – це класно,

хоча, на жаль, короткочасно:

десять семестрів чи п’ять років –

оце для нас законні строки.

Тож я спішу нас всіх вітати:

із нашим днем! Із нашим святом!

Наталія Мушкет, студентка четвертого курсу
факультету фізичної культури