Візуалізуй свою медіаграмотність (роботи переможців конкурсу)

Візуалізуй свою медіаграмотність (роботи переможців конкурсу)

14 січня 2021 року на платформі ZOOM відбулося підбиття підсумків конкурсу «Візуалізуй свою медіаграмотність».

«Медіаграмотний HUB», що реалізується в межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» (від IREX) продовжує впевнено крокувати в напрямі поширення медіаграмотності серед молоді міста і регіону.

Нагадуємо, що впродовж грудня було проведено серію тренінгів «Школа медіаграмотності» і оголошено конкурс «Візуалізуй свою медіаграмотність». У межах конкурсу учасники повинні були осмислити і систематизувати всю інформацію, отриману під час роботи на онлайн-зустрічах та воркшопах, сформувати візуальне вираження поняття «медіаграмотність» із підручних матеріалів будь-яким доступним способом і методом: аплікація, плакат, фотоколаж, відеоряд, анімований фільм і т.д. (на вибір учасників). Подання робіт учасників тривало впродовж 2-х днів від дня оголошення конкурсу.

Усього було подано близько трьох десятків робіт різних типів, жанрів і методів виконання. Оцінювання здійснювало журі конкурсу. Роботи були запропоновані до оцінювання в соціальній мережі Facebookу, який за допомогою вподобайок читачі висловлювали власне сприйняття / несприйняття кожної конкретної роботи.

У підсумку місця розподілилися так:

  • перше місце – Єва Гольц (цикл робіт «Медіаграмотність», куди увійшли такі інсталяції: «Вікно Овертона», «Інформаційна смерть», «Інстаграм», «Солодка інформаційна бульбашка»);
  • друге місце Аліна Корнієва (робота «Розумний вибір»);
  • третє місце –Андрій Безуглов (робота «2000 GB під водою»);
  • приз глядацьких симпатій – Юлія Дуліченко (робота «Новини»).

Найбільше вразили підходи учасників до реалізації завдання: підручними засобами були створені цілісні візуальні ряди, які максимально точно відображали поняття медіаграмотності та інформаційних полів.

Цінні призи і подарунки, надані ГО «Подільська освітня платформа», а також сертифікати будуть надіслані переможцям до 05 лютого 2021 року.

Нагадуємо, що проєкт «Медіаграмотний HUB» реалізують завдяки співпраці К-ПНУ та ГО «Подільська освітня платформа» (у межах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» від IREX у партнерстві з Академією Української преси, Міністерством освіти і науки України, а також Посольством США в Україні).

Оксана Почапська, доцент кафедри журналістики,

голова ГО «Подільська освітня платформа»