Covid-19: епідситуація в країні та профілактика інфікування й поширення

Covid-19: епідситуація в країні та профілактика інфікування й поширення

Сьогодні продовжується стрімке погіршення епідситуації в країні, кількість нових випадків COVID-19 за добу збільшується. У зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди старші 60 років, люди із супутніми захворюваннями, як-от: цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю люде (наприклад, медики, освітяни, соцпрацівники, працівники державних органів.

«За даними Електронної системи охорони здоров’я впродовж останніх 3-х місяців майже всі, хто потрапляє в лікарню через важкий перебіг або ускладнення від COVID-19 в Україні — невакциновані», – про це повідомив заступник міністра – головний державний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

Саме тому вакцинація – важливий етап подолання пандемії. В Україні доступні три вакцини: AstraZeneca, CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfizer.

Кожна з них ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя, але вони працюють лише тоді, коли потрапляють до вашого організму. Усього доступно 11 млн доз різних вакцин. МОЗ рекомендує записуватись на щеплення вже сьогодні, щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також людей поруч.

У Кам’янці-Подільському функціонує Центр вакцинації та пункти щеплень.

Отримати щеплення вакциною Moderna можна в Центрі вакцинації за адресою: вул. Гагаріна, 54 (будинок офіцерів). Графік роботи: з неділі до п’ятниці з 9.00 до 14.00 год. Отримати щеплення вакциною Coronavac можна щосуботи з 09.00 до 14.00 год в Центрі вакцинації.

Працює постійний пункт щеплень на базі Амбулаторії ЗПСМ № 4 за адресою: вул. Космонавтів, 8. Графік роботи: з понеділка до п’ятниці, з 10.00 до 13.00 год.

Тимчасовий пункт щеплень функціонує на базі Амбулаторії ЗПСМ № 6 за адресою: вул. Героїв Небесної Сотні, 45. Графік роботи: понеділок і середа, з 12.00 до 15.00 год, у п’ятницю з 10.00 до 13.00 год. Щеплення роблять вакциною Coronavac та AstraZeneca (ІІ щеплення).

Охочі, які бажають отримати щеплення, повинні мати паспорт. Якщо немає підписаної декларації із сімейним лікарем, то паспорт та ідентифікаційний код.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: 9-02-08, 0974211616 або 0677991546.

 

За інформацією Міністерства охорони здоров’я та
Управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради