Практико-орієнтований підхід у підготовці фахівців туристичної індустрії

Практико-орієнтований підхід у підготовці фахівців туристичної індустрії

Одним із основних принципів, який визначає закономірності підготовки фахівців, є практико-орієнтований. Питанню формування практичних навиків майбутніх фахівців індустрії туризму приділяють особливу увагу на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи.


Черговий захід – практикум відбувся 6 жовтня 2022 року в туристичній агенції «Квитки у літо». Керівниця закладу – кандидат економічних наук, доцент Наталія Славіна розповіла про діяльність турагенції, розкрила широкий спектр послуг, зокрема особливості добору турів у будь-який куток світу; процедури страхування та бронювання квитків; візової підтримки, а також відзначила, що пріоритетним завданням туристичної агенції є організація якісного і незабутнього відпочинку. Менеджери турагенції – це команда професіоналів та однодумців, які надають грамотну консультацію, допомагають якнайкраще організувати та спланувати відпустку і серед них наші випускники – Ростислів Кінзер та Анна Костинюк.

Під час спілкування студенти ознайомились із нормативними документами та правилами їх заповнення, отримали практичні рекомендації щодо формування фахових компетентностей працівника туристичної агенції. У перспективі заплановано організувати демо-версію цифрових комунікацій турагенції «Квитки у літо» з туристичними операторами, комп’ютерними системами резервування (бронювання) на міжнародному ринку туризму.

Людмила Матвейчук,
професор кафедри туризму та
готельно-ресторанної справи,
член НСЖУ