Від редактора до міністра

Від редактора до міністра

Сергій Миронович Квіт –  літературознавець, журналіст і педагог. З 27.02.2014 призначений міністром освіти і науки. Насамперед відомий своєю позицією стосовно політики, яку проводив колишній міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Сергій Квіт народився 26 листопада 1965 року в Ужгороді. Уперше в Києво-Могилянську академію Сергій Квіт прийшов у 1992 році – кілька місяців працював головним редактором газети “Так”. Повернувся вже в 2001 році, відкривши Могилянську школу журналістики, яку очолював до 2007 року. Одночасно з 2001 по 2002 роки обіймав посаду декана-організатора факультету політичних наук і журналістики Києво-Могилянської академії, а з 2002 до обрання його президентом академії – декана факультету соціальних наук і соціальних технологій.

Перебуваючи на посаді президента Києво-Могилянської академії Сергій Квіт через свою досить активну про-українську політику вступив у конфлікт із керівництвом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту. Як можна припустити, конфлікт розпочався після виходу в світ книги “Час “дешевого клоуна”. Українська освіта: випробування горе-реформами” в травні 2011 року, одним із співавторів якої він був.

27 лютого 2014 року був призначений на посаду Міністра освіти і науки України. Його кандидатуру визначив студентський актив, який 21 лютого захопив приміщення відомства.

Що ж думають наші студенти та викладачі про нового міністра освіти і науки України?

Анастасія Нагорна, студентка факультету української філології та журналістики:

«Очевидно, що освіта в Україні сьогодні переживає не найкращі часи. Проте я сподіваюсь, що новий міністр освіти Сергій Квіт зможе активувати вітчизняну освіту. Мені, як студентці, дуже важливо, щоб до Закону України «Про освіту» були внесені зміни щодо вільного визначення університетами навчальних програм, які насправді будуть корисними для студентів».

Олександр Войнарський, студент факультету української філології та журналістики:

«Я вважаю, що новому міністру освіти Сергію Квіту обов’язково потрібно провести реформи в освітянській галузі щодо вишів. Прорахувати все, щоб навчання давало всебічний духовний розвиток людині та створювало надію на майбуття після його закінчення».

Андрій Валерійович Тімофєєв, викладач кафедри «Журналістики»:

«Я, як викладач, насамперед чекаю на повернення до справдi європейських стандартiв. Варто провести розслiдування щодо зловживань керівників закладів. Уся освітня робота має вестись якісно та доступно для студентів.»

Анастасія Надвідна, студентка історичного факультету:

«Очікую, що нові реформи дійсно вирішать сучасні проблеми в галузі освіти. Надіюся, що все прийняте, буде втілене на практиці, а не лише на папері, як у нас прийнято в державі».

Лілія Надвідна та Катерина Костецька,
кореспонденти газети