Cемінар-практикум в рамках проекту «Підтримка журналістської освіти в Україні»

Cемінар-практикум в рамках проекту «Підтримка журналістської освіти в Україні»

1 квітня 2016 року в конференц-залі центрального корпусу К-ПНУ імені Івана Огієнка відбувся семінар-практикум в рамках проекту «Підтримка журналістської освіти в Україні» за підтримки «Фонду розвитку ЗМІ» Посольства США в Україні. Мета проекту — всебічне сприяння роботі, навчанню, підвищенню професійної досконалості журналістів. Під час семінару було проведено майстер-класи на актуальні теми, які давали відповідь на проблемні запитання щодо інформації та її місця в сучасному світі.

Ігор Жалоба, професор, завідувач кафедри дипломатичної і консульської служби Дипломатичної академії України при МЗС України,  виступив з доповіддю: «Інформаційна діяльність дипломатичних місій України». Тетяна Кузнєцова, декан факультету журналістики Національного університету «Одеська юридична академія», провела майстер-клас з теми: «До чого призводить агресія в інформаційному просторі?».
Олег Романчук, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української преси факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка, розповів про системний аналіз у журналістиці. Володимир Тарасюк, кандидат філологічних наук, доцент кафедри журналістики Ужгородського національного університету, розкрив сутність теми «Інформаційна операція як складова інформаційної війни».

Доповідачі закликали дотримуватися журналістських стандартів, норм та гідно виконувати журналістські обов’язки. У семінарі-практикумі взяли участь студенти спеціальності «Журналістика» та викладачі кафедри журналістики. Між учасниками та доповідачами розгорталася полеміка, в ході якої були з’ясовані основні проблеми та запитання.
Після завершення семінару усіх присутнім були вручені сертифікати про участь у майстер-класах проекту «Підтримка журналістської освіти в Україні».

Ірина Хижа, студентка групи Zh1-B15