Global Shakespeare

З ініціативи кафедри англійської мови уже стало традицією на факультеті іноземної філології у квітні вшановувати поетичними читаннями пам’ять та творчість великого англійського драматурга, актора та поета Вільяма Шекспіра (1564-1616). Цього року виповнилося 400 років з дня його смерті.

21.04.2016 р. відбулися Шекспірівські читання “Global Shakespeare”. Твори Шекспіра звучали англійською, німецькою, польською, українською, російською, гебрейською мовами та у власних перекладах студентів факультету. Були представлені проекти про життя, творчість, кохання драматурга, крилаті вирази із його п’єс мовою оригіналу, у німецькому та російському перекладі. Професор Шулик П.Л. продекламувала власний сонет за мотивами 66 сонету Шекспіра.

Бурхливі овації викликали інсценізації уривків із п’єс Великого Майстра: англійською – «Король Лір» (керівник Никитюк С.І.), польською мовою «Сон у літню ніч» (керівник Стахнюк Н.О.), авангардна композиція «Закоханий Шекспір» (керівник Польова С.В.) та монолог Гамлета у виконанні студента п’ятого курсу Слюсарчука Владислава. Особливу атмосферу створили виконанням 130 сонету з музичним супроводом першокурсник Польський Богдан та випускниця Дячук Марія.

Приємно відзначити, що у заході взяли участь студенти-першокурсники факультету української філології та журналістики (керівник Трофименко А.О.).

На заході панувала піднесена, урочиста атмосфера, створена поетичним пером В. Шекспіра.

Никитюк С.І., викладач
кафедри англійської мови