Дні інформації в читальному залі педагогічного факультету

Дні інформації в читальному залі педагогічного факультету

Основне завдання бібліотеки вищого навчального закладу – забезпечення повного, якісного та оперативного бібліотечно-бібліографічного й інформаційного обслуговування студентів, магістрантів, аспірантів, професорсько-викладацького складу, співробітників згідно з їх інформаційними запитами на основі широкого доступу до бібліотечних та інформаційних ресурсів.

Велику допомогу в інформаційному забезпеченні користувачів відіграє наявний фонд періодичних видань. Працівники читального залу педагогічного факультету проводять різнобічну роботу по розкриттю фонду періодичних видань. Інформування про новинки періодики та доведення інформації до користувачів у найкоротший термін відбувається під час проведення Днів інформації. Так, з 1 листопада по 4 листопада 2016 року в читальному залі (ауд. 306) змістовно пройшли Дні інформації, які стали втіленням різних форм популяризації літератури. Поряд з такими формами, як перегляд книжкової виставки “Калейдоскоп періодичних видань”, яку оформила бібліотекар I категорії Н. Й. Сивак, було проведено інформаційний огляд “Періодичні видання з дошкільної і початкової освіти”, консультації“Бібліографічний опис наукових статей з періодики” та години спілкування, де користувачі бібліотеки ділилися враженнями від прочитаних статей з газет і журналів.

Під час проведення Днів інформації бібліотекарі читального залу педагогічного факультету ознайомили студентів та викладачів з періодичними виданнями, якими поповнилася книгозбірня в 2016 році, та залучили користувачів до активного вивчення наукових статей періодичних видань з метою відбору матеріалів для використання в науковій та навчальній роботі.

Т. В. Сологуб,
завідувач сектору читального залу педагогічного факультету