Всеукраїнський проект “Пам’ятати заради майбутнього”

Всеукраїнський проект “Пам’ятати заради майбутнього”

Семінар «Пам’ятати заради майбутнього» проходив  у с. Врублівці Кам’янець-Подільського району. Вже дев’ятий рік поспіль Представництво Фонду Конрада Аденауера організовує його у партнерстві з Інститутом Політичної Освіти.

У заході брали участь 12 перспективних студентів історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та 12 студентів з Харківського національного університету імені Василя Каразіна. У рамках науково-освітнього проекту студенти мали не лише змогу прослухати лекції , але й подискутувати з відомими сучасними українськими істориками Олександром Зінченком, Олександром Солонтаєм, Тарасом Антошевським, Вахтангом Кіпіані, Андрієм Когутом, Володимиром В’ятровичем, Яриною Ясиневич, Любомиром Грицаком.

Під час розгляду актуальних проблем історичної науки  більше зверталася увага на цензуру в історії та подібні конкуруючі історичні дискурси в Молдові після 1991 року від грузинських та молдавських експертів Олега-Сандро Панфілова та Октавіана Тіку. Вперше захід був організований у рамках програми Східного партнерства. Семінар завершився екскурсією містом Кам’янець-Подільський, який заворожив нових друзів з Харкова своєю таємничістю, загадковістю, історичною спадщиною.

 Щира подяка  організаторам – представництву Фонду Конрада Аденауера, а також кураторам проекту, експертам Інституту Політичної Освіти Ірині Чайці, Любомиру Грицаку та Сергію Богданенку за налагодження тісних контактів з Харківським національним університетом, а також з відомими істориками, журналістами, публіцистами України, Грузії та Молдови.

Тетяна Білецька, доцент кафедри

політології та соціології