До нас завітали представники з Інституту Конфуція

До нас завітали представники з Інституту Конфуція

Зустрічі передувала поїздка до м. Чернівці та участь у майстер-класах провідних фахівців Лінгвістичного центру та відділу наукової роботи і міжнародних зв’язків Анни Зубик та Діани Яблонської. Майстер-класи, проведені делегацією Інституту Конфуція, були присвячені китайській мові та культурі (китайська каліграфія, особливості китайської вимови, вирізання із паперу та плетіння китайських вузлів, художній розпис театральних масок та практика використання китайських паличок). Варто зауважити, що наш університет представляли також і магістранти кафедри німецької мови (Юлія Олексійчук та Олександр Красуцький), адже цей захід було анонсовано завідувачкою кафедри німецької мови Валентиною Казимір на запрошення д.філол.н., професора Володимира Кушнарика.

Метою створення Інституту Конфуція в Україні є розширення і зміцнення дружби, взаєморозуміння і співпраці між Україною і Китайською Народною Республікою (КНР) в галузі освіти, науки і культури; викладання китайської мови цільовим групам; розповсюдження знань про історію та культуру Китаю.

Результатом участі провідних фахівців Лінгвістичного центру та відділу наукової роботи і міжнародних зв’язків став візит делегації Інституту Конфуція до нашого університету, у складі якої були  Ши Яцзюнь – д.філос.н., директор Інституту Конфуція КНЛУ від китайської сторони, а також  Ан Дон, Дін Сюй, Цзя Яочень, Дун Хуаньхуань, Гао Цянь, Ма Шуянь, Ван Боцьнь, Мен Сяо та інші.

Групу супроводжували Ірина Сєрякова – проректор з навчально-виховної роботи та міжнародних зв’язків, директор Інституту Конфуція Київського національного лінгвістичного університету, а також Світлана Нетребіна – начальник відділу міжнародних зв’язків КНЛУ.

Китайська делегація мала змогу ознайомитись з історією, науковими та спортивними досягненнями нашого  університету.  Екскурсію по університету фахово провела Діана Яблонська – провідний фахівець відділу наукової роботи і міжнародних зв’язків. Наші гості гарно розуміли українську та російську мови, англійська мова використовувалася лише за необхідності китайських гостей.

Інформативною, цікавою та емоційною була екскурсія к.іст.н., завідувача музею історії нашого університету Ірини Паур. Наприкінці екскурсії пан Ши залишив свій відгук в альбомі для відвідувачів, побажавши нам процвітання, успіхів, натхнення та завершив свій текст китайською словами «Слава Україні!».

Завідувач навчально-наукової лабораторії етнології, к.філол.н. Валерій Щегельський із захопленням та знанням своєї справи розповів про національну культуру українців, їх побут та звичаї, а також надав нашим гостям можливість випробувати у дії деякі експонати. Гості мали змогу почути як неймовірно звучить справжня трембіта та які неповторно багаті на візерунки наші писанки, вишиванки, посуд, а відтак українська душа…

Екскурсія стінами вишу завершилась на другому поверсі біля алеї славних докторів наук та професорів, де представникам делегації було презентовано праці про наш виш, його історію та здобутки. Пані Сєрякова була вражена з яким теплом, відданістю та повагою у нашому університеті шанується славетна пам’ять про його фундаторів та послідовників, які відіграли величезну роль в історії навчального закладу. Вона висловила побажання, що керівництво їхнього вишу теж започаткує таку прекрасну традицію пам’яті попередніх поколінь викладацького складу, які відіграли значну роль у житті університету.

Наша зустріч з гостями завершилась на сердечній, теплій ноті.

Прес-центр