Україна заговорить англійською

Україна заговорить англійською

Сьогодні знання іноземних мов презентоване у суспільстві не як результат, а інструмент до розуміння інформації, що знаходиться навколо нас. Знання ж англійської мови вже не є просто обов’язковим для кар’єрного росту, а є правилом хорошого тону.

Проголошення 2016 рік Роком англійської мови в Україні винесло на порядок денний низку важливих всеукраїнських проектів, від реалізації яких залежить проєвропейський розвиток нашої держави.

На виконання Указу Президента України 16 листопада 2016 року за № 641/2015 «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні», у рамках реалізації Меморандуму про співпрацю щодо проекту «Lingva.Skills» між МОН та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти 18 листопада 2016 року в Інституті післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася науково-практична конференція “Концепція змішаного навчання (Blended Learning) іноземних мов з використанням онлайн платформи «Lingva Skills» для фахівців з мовної підготовки ВНЗ”.

У конференції взяли участь Павло Хобзей, Заступник Міністра освіти та науки України, Станіслав Куценко, Голова Асоціації інноваційної та цифрової освіти, Володимир Бугров, проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Петро Бех, проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Ове Уруп-Медсен, керівник програми професійної підготовки PDP NATO, Марія Богуслав, заступник Директора ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України, Віталій Зубков, методолог Соціального проекту вивчення іноземних мов «Lingva.Skills» та інші.

У виступах учасників конференції йшлося про:

  • запровадження інноваційних методик у навчальному процесі навчальних закладів системи освіти України з метою оновлення змісту освіти і запровадження компетентнісного підходу у навчанні відповідно до стандартів ЄС;
  • забезпечення якісного володіння учнями та студентами мінімум англійською та іншою іноземною мовою;
  • забезпечення виховання молодого покоління на базі демократичних цінностей, всебічної інтеграції України до міжнародної спільноти та сталого розвитку громадянського суспільства в Україні.

Ключовим питанням конференції стала презентація соціального проекту вивчення іноземних мов «Lingva.Skills» від команди Skills Academy. Запропонована платформа – це єдина в Україні національна безкоштовна інноваційна онлайн-система, яка дозволяє вивчати англійську мову у відповідності до міжнародних стандартів знання мови (рівні А1 – В1) завдяки авторській методиці навчання. Кожний рівень складається з 150 уроків, на яких відпрацьовуються граматичні конструкції (3 різновиди вправ та аудіювання).

Соціальний проект вивчення іноземних мов «Lingva.Skills» розрахований для опанування англійською державними службовцями усіх рівнів, викладачами, лікарями, внутрішньо-переміщеними особами, учасниками АТО, людьми з обмеженими можливостями, лідерами громадських організацій, підприємцями.

Зараз на базі платформи розроблена концепція змішаного навчання (blended learning), яка допоможе навчати граматики англійської мови в онлайн, а упродовж занять в аудиторіях відпрацьовувати комунікативні навички.

З особливостями роботи платформи були ознайомлені Тетяна Сторчова, доцент кафедри англійської мови, керівник Лінгвістичного центру, і Наталя Шенкнехт, викладач кафедри англійської мови,  викладач Лінгвістичного центру.

Методолог Соціального проекту вивчення іноземних мов «Lingva.Skills» Віталій Зубков детально розповів про переваги платформи: гнучкий графік роботи, можливість навчання з нульового рівня, зворотній зв’язок, гейміфікація тощо.

Nota Bene! Ми розпочинаємо запровадження «пілотного проекту» змішаного навчання (blended learning) серед наукових, науково-педагогічних та інших працівників університету з використанням онлайн платформи  «Lingva.Skills» у нашому виші. Звичайно, це перші кроки проекту, спрямовані на формування лише граматичних навичок у системі онлайн. У перспективі – поєднання аудиторних та онлайн методів навчання іноземних мов задля підвищення ефективності засвоєння матеріалу.

Найближчим часом на сайті університету з’явиться реєстраційна форма, за якою потрібно подати заявку.

Лінгвістичний центр