Gaude Polonia – піврічні стипендії в Польщі

Gaude Polonia – піврічні стипендії в Польщі

Програма національного центру культури у Варшаві “Gaude Polonia” створена для молодих фахівців у галузі культури й перекладачів польської літератури з країн Центральної Європи (віком до 40 років, у виняткових випадках до 45 років), у першу чергу з Білорусії та України. Проект призначений для створення площини взаєморозуміння та налагодження хороших відносин на основі культурного співробітництва між Польщею та її найближчими сусідами.

Не залишається осторонь цих подій і Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. Так, асистент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Віштаченко Олександр Федорович є учасником цієї програми. За період перебування в Польщі (з 1 лютого до 31 липня 2017 року) Олександр Федорович матиме змогу взяти участь та ознайомитися з такими видами мистецтва і культури:

1) кіно;

2) фотографія;

3) історія кінематографії й кінокритика, історія музики та музична критика, історія і критика мистецтва, театру;

4) реставрація творів мистецтва;

5) література/переклад;

6) музейна справа;

7) музика;

8) образотворче мистецтво;

9) театр.

Перебування в Польщі дозволить стипендіату пізнати сучасну польську культуру і вдосконалити творчу майстерність під керівництвом відомих художників у найбільших центрах польської культури.

Відділ наукової роботи і міжнародних зв’язків