Університет Огієнка долучився до відзначення Міжнародного дня академічної доброчесності

Університет Огієнка долучився до відзначення Міжнародного дня академічної доброчесності

21 жовтня  – Міжнародний день академічної доброчесності, до святкування якого цьогоріч уперше долучилась і Україна. З нагоди свята в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбулась презентація буклета «Дотримання академічної доброчесності – твоя запорука якісного навчання і професійного розвитку». У буклеті представлена інформація про принципи академічної доброчесності, основні порушення та види відповідальності за вчинення академічної недоброчесності, заходи, спрямовані на реалізацію політики дотримання доброчесності в Університеті Огієнка. Над розробленням буклета працювали члени комісії з питань академічної доброчесності (Мазур Н.А., Дубінський В.А., Штефанко Ю.В., Власова А.А.), к.ф.н. Шевчук З.С.

Крім того, 21 жовтня в університеті було започатковано проведення флешмобу #ЧЕСНІСТЬПОЧИНАЄТЬСЯЗТЕБЕ, до якого активно долучились студенти, викладачі та співробітники вишу.

З нагоди свята відбулась прес-конференція представників НАЗЯВО, МОН і Посольства США в Україні щодо реалізації проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic IQ). Захід відбувся в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ».

 Переглянути прес-конференцію можна за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=MhTq56wJd90

Пам’ятаймо, що дотримання академічної доброчесності –  це не лише уникнення плагіату та списування, це створення якісно нового академічного середовища, у якому кожен викладач, студент працівник закладу вищої освіти є взірцем чесного, справедливого й толерантного представника освітнього процесу.

Зореслава Шевчук, методист вищої категорії

навчального відділу, старший викладач

кафедри української мови