Продовження реалізації проєкту “Школа професійного розвитку викладачів Університету Огієнка”

Продовження реалізації проєкту “Школа професійного розвитку викладачів Університету Огієнка”

У ІІ семестрі 2020-2021 н. р. навчально-методичний центр забезпечення якості освіти університету продовжує реалізацію проєкту «Школа професійного розвитку викладачів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка». 09 березня 2021 р. відбулося заняття, на якому учасники проєкту зустрілися з Бесарабчуком Геннадієм Володимировичем, керівником навчально-методичного центру забезпечення якості освіти, кандидатом педагогічних наук, і Дуткевич Тетяною Вікторівною, завідувачем, професором кафедри психології освіти, кандидатом психологічних наук. У рамках зустрічі обговорювали  питання участі в заходах з оцінювання якості освітньої діяльності, якості вищої освіти, які реалізуються МОН України та вишем, і розвитку професійної свідомості сучасного науково-педагогічного працівника.

Тетяна Вікторівна ґрунтовно проаналізувала складові професійного саморозвитку науково-педагогічного працівника сучасного закладу вищої освіти, процес свідомого, цілеспрямованого, особистісно-професійного самовдосконалення, що взаємопов’язаний особистісним і професійним становленням у науково-педагогічній діяльності і реалізується механізмами самопізнання, самоорганізації, самоосвіти, самооцінки та іншими способами інтенсифікації.

12 березня 2021 р. відбулося заняття, спікером якого була Воєвідко Людмила Миколаївна, керівник навчально-методичного відділу, доцент кафедри музичного мистецтва, кандидат педагогічних наук, про основні методичні аспекти розробки силабусу навчального предмету в університеті.

Під час обговорення актуальних проблем Людмила Миколаївна надала методичні рекомендації зі створення, оформлення та наповнення силабусу, своєчасного надання здобувачам вищої освіти доступної і зрозумілої інформації щодо цілей, змісту та програмних результатів навчання, порядку та критеріїв оцінювання в межах окремих освітніх компонентів освітньої програми та ін.

Для вдосконалення цифрових компетентностей і впровадження сучасних цифрових освітніх технологій в освітній процес здобувачів вищої освіти університету, забезпечення належної якості освітнього процесу та якості вищої освіти 16 березня 2021 р. було проведено заняття, спікером якого була Романюк Віта Миколаївна, начальник центру інформаційних технологій, котра ознайомила учасників з різними програмними продуктами, зокрема «eduMEET» – відкритою браузерною платформою онлайн-спілкування, що розроблена асоціацією URAN у першу чергу для  науково-освітньої спільноти як інструмент для щоденної роботи та міжнародної науково-дослідної праці науковців, викладачів, студентів і співробітників науково-освітнього закладу та платформою «Microsoft Teams для освіти». Також йшлося про особливості ефективного використання модульного об’єктно-орієнтованого динамічного навчального середовища (MOODLE) та ін.

На наступному занятті 18 березня 2021 р. учасники проєкту будуть удосконалювати свої цифрові компетенції та професійні навички з використання електронного журналу обліку навчальної роботи студентів академічної групи університету.

Продовжуймо й надалі вдосконалювати систему забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти в Університеті Огієнка!

Навчально-методичний центр забезпечення якості освіти