Другий форум «Досконалість викладання і навчання у вищій освіті» у межах Програми вдосконалення викладання у вищій освіті України

Другий форум «Досконалість викладання і навчання у вищій освіті» у межах Програми вдосконалення викладання у вищій освіті України

Британська Рада в Україні спільно з Інститутом вищої освіти НАПН України, Advance HE (Велика Британія) та за підтримки Міністерства освіти і науки України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти впроваджує Програму вдосконалення викладання у вищій освіті України з 2019 року. Основною метою програми є підвищення якості вищої освіти України шляхом розвитку інституційної спроможності вітчизняних університетів щодо вдосконалення викладання і навчання. Упродовж першого року в Програмі взяли участь представники 10 університетів України. Протягом трьох років (2020-2022 рр.) у Програмі візьмуть участь 30 університетів, зазначає пресслужба сайту British Council 2021.

17 та 18 березня 2021 року тривала робота другого форуму, метою якого є сприяння обміну кращими практиками та фаховому обговоренню питань удосконалення викладання і навчання у вищій освіті в Україні:

– Професійний розвиток викладачів закладів вищої освіти.

– Трансформація викладання в умовах сьогодення: виклики та можливості.

– Студентоорієнтоване викладання і його особливості.

– Ефективна взаємодія між студентами та викладачами.

– Досвід Великої Британії та України щодо вдосконалення викладання у вищій освіті.

Насичена програма першого дня Форуму була представлена двома панельними дискусіями та презентацією інституційних кейсів. Першу панельну дискусію «Професійний розвиток викладача університету – ключові гравці» модерувала Світлана Калашнікова, директор Інституту вищої освіти НАПН України, а учасниками стали Олег Шаров, генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України, Олена Єременко, заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та інші.

Можливість для проректорів, керівників підрозділів, науково-педагогічних працівників нашого університету взяти участь у такому Форумі є важливою формою отримання нового досвіду, долучення до європейських цінностей і практик, яка сприятиме успішному розвиткові кожного, хто прагне справжнього професійного зростання. Дякуємо Британській Раді в Україні за цікаві та важливі ініціативи!

Пресцентр