«Поетеса епохи»: Ліні Костенко – 91

«Поетеса епохи»: Ліні Костенко – 91

19 березня відомій українській письменниці, поетесі-шістдесятниці Ліні Костенко виповнюється 91 рік.

Ліна Костенко входить до переліку найвідоміших жінок сучасної України. У радянські часи брала активну участь у дисидентському русі, за що впродовж тривалого часу не барал участі в літературному процесі. Авторка поетичних збірок «Над берегами вічної ріки» (1977), «Неповторність» (1980), «Сад нетанучих скульптур» (1987), роману у віршах «Маруся Чурай» (1979, Шевченківська премія 1987), поеми «Берестечко» (1999, 2010). 2010 року опублікувала перший прозовий роман «Записки українського самашедшого», що став одним із лідерів продажу серед українських книжок у 2011 році.

Творчість Ліни – невід’ємна частина історії України та культури. Вона справжній майстер художнього слова. Поезія авторки – це приклад самовідданого і шляхетного служіння народові. Вона пробуджує почуття добра і справедливості, творить у людині людину, по-філософськи осмислює зміст життєвих проблем. Творчість Ліни Костенко вражає своєю задушевністю, теплотою і дивовижною щирістю, торкається серця кожного.

Її твори друкують мовами багатьох народів світу: англійською, білоруською, естонською, італійською, німецькою, словацькою та французькою.

У День народження бажаємо геніальній поетесі міцного здоров’я, невичерпності у реалізації нових творчих задумів, натхнення і примноження нових здобутків!

Читаємо і перечитуємо Ліну Костенко. І кожного разу відкриваємо її нову.

Пресцентр