К-ПНУ зареєстровано в Global Research Identifier Database (Grid) та Research Organization Registry (ROR)

К-ПНУ зареєстровано в Global Research Identifier Database (Grid) та Research Organization Registry (ROR)

Наукове співтовариство у добу  цифрової трансформації  потребує відкритих систем для ідентифікації дослідницьких структур, що відповідає загальнодержавній політиці щодо вектору цифрової трансформації держави. Ідентифікатори дослідних організацій та ідентифікатори учасників є основоположною інфраструктурою наукової спільноти.

У березні Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка зареєстровано у двох провідних базах науково-дослідницьких організацій − Global Research Identifier Database (Grid) та Research Organization Registry (ROR).

 Global Research Identifier Database (Grid) − це база даних глобальних дослідницьких ідентифікаторів. Grid − відкрита світова база даних освітніх і дослідницьких організацій, що створена та підтримується Digital Science & Research Solutions Ltd.

Research Organization Registry (ROR) є реєстром науково-дослідницьких організацій, до якої входять унікальні постійні ідентифікатори та відповідні метадані понад 98000 дослідницьких організацій.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка

Grid: ID grid.449541.9 https://www.grid.ac/institutes/grid.449541.9

ROR: https://ror.org/05b4xwc96

У зв’язку із необхідністю цифрової трансформації фінансування та послуг у сфері науки в Україні Міністерство освіти і науки України створює Реєстр українських дослідницьких інфраструктур. До зазначеного реєстру планує доєднатися і Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. Створення такого Реєстру дозволить українським дослідницьким інфраструктурам забезпечити налагодження комунікації між українськими та зарубіжними вченими, полегшить пошук внутрішніх і зовнішніх партнерів для спільного проведення досліджень.

Відділ наукової роботи