Аналізуємо, удосконалюємо, упроваджуємо: цикл зустрічей з академічної доброчесності в К-ПНУ розпочато

Аналізуємо, удосконалюємо, упроваджуємо: цикл зустрічей з академічної доброчесності в К-ПНУ розпочато

У новому навчальному році продовжуємо говорити про академічну доброчесність – питання, яке сьогодні набирає все більшої популярності з-поміж академічної спільноти закладів освіти.

Відтак цикл зустрічей у К-ПНУ розпочали 06 вересня під час панельного обговорення «Формування академічної культури майбутнього педагога» з викладачами кафедри теорії та методик початкової освіти (завідувач – кандидат філологічних наук, доцент Наталія Гудима).

Під час зустрічі, на якій були присутні студенти 2, 3, 4 курсів спеціальності Початкова освіта, обговорили ефективні методи популяризації академічної доброчесності в університеті, підходи до формування сприятливого академічного середовища з метою підвищення якості вищої освіти.

09 вересня на факультеті української філології та журналістики в межах вивчення навчальної дисципліни «Методика наукових досліджень» відбулося засідання круглого столу «Академічна доброчесність – це…» за участю магістрантів 1 курсу ОПП Середня освіта. Українська мова та література і Журналістика, а також доктора філологічних наук Людмили Марчук і кандидата філологічних наук Зореслави Шевчук. Під час розмови студенти обговорили причини порушень академічної доброчесності, види відповідальності, поділилися думками щодо проведення подальших зустрічей для студентів молодших курсів із метою популяризації академічної доброчесності.

Переконані, що такі зустрічі дадуть змогу покращити якість надання освітніх послуг та сприятимуть формуванню правильних підходів в учасників освітнього процесу до провадження освітньо-наукової діяльності в університеті.

Пресцентр