Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка посів 1 місце в XVI літній Універсіаді серед закладів вищої освіти 2 категорії

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка посів 1 місце в XVI літній Універсіаді серед закладів вищої освіти 2 категорії

20 вересня до Міжнародного дня студентського спорту студентська спілка України провела урочисті святкові заходи у Вінниці. Спочатку відбулась Генеральна асамблея Спортивної студентської спілки України, учасником якої був декан факультету фізичної культури Іван Стасюк. Пізніше – нагородження переможців ІІІ зимової і XVI літньої Універсіади України серед закладів вищої освіти.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка вкотре засвідчив свою спортивну спроможність і потенціал на всеукраїнській арені. Підтвердженням цього є виступ огієнкіївців на XVI літній Універсіаді України. У своїй ІІ категорії виш посів 1 місце з 4736,5 очками, випередивши Волинський національний університет імені Лесі Українки на 2212,5 очок. У загальному заліку серед всіх закладів вищої освіти, що брали участь в Універсіаді (а їх було 111), університет посів почесне 4 місце.

Зокрема, результати Універсіади такі:

– важка атлетика – 478 очок;

– волейбол (жінки) – 396 очок;

– волейбол (чоловіки) – 507 очок;

– дзюдо – 814 очок;

– легка атлетика – 682 очки;

– регбі – 36 очок;

– стрільба кульова – 127 очок;

– теніс настільний – 526 очок;

– тхеквондо – 202,5 очки;

– футбол (жінки) – 528 очок;

– футбол (чоловіки) – 440 очок.

Приємно відзначити, що студенти нашого університету не тільки набрали велику кількість очок, але й виборили призові місця з видів спорту.

«Таким високим спортивним результатам ми завдячуємо, з одного боку, відданості, фанатичності і професіоналізму наших тренерів, а з іншого – адміністрації університету та ректору Сергію Копилову. Адже не було жодних проблем з відрядженням здобувачів вищої освіти на студентські змагання. Також хочу подякувати всім викладачам університету за розуміння і допомогу під час навчання наших спортсменів», – наголосив декан факультету фізичної культури Іван Стасюк.

Пресцентр,
декан факультету фізичної культури Іван Стасюк