Професорові Валерію Степанкову призначено довічну стипендію Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти

Професорові Валерію Степанкову призначено довічну стипендію Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти

Професору Валерію Степанкову призначено довічну стипендію Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2021 р. №1174-р «Про призначення стипендій Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти» завідувачеві кафедри всесвітньої історії, доктору історичних наук, професору Валерію Степанкову призначено довічну стипендію Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти. Валерій Степанович працює в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка з 1970 р. Автор понад 500 наукових праць. Упродовж 2016-202 рр. опублікував 11 монографій і розділів монографій, 15 навчально-методичних праць, 10 наукових статей у наукових фахових виданнях і виданнях, внесених до міжнародних наукометричних баз України, 19 наукових статей, рецензій, тез доповідей.

Валерій Степанков відзначений багатьма почесними, відомчими і державними відзнаками та нагородами. Є лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки (2001), премії Президії НАН України ім. М. Грушевського (1993), премії СБ України «За високопрофесійне та об’єктивне висвітлення діяльності спецслужб України» (1996), обласної премій ім. Ю. Сіцінського в галузі історико-краєзнавчої роботи (2003) та премії ім. М. Дарманського в галузі освіти й науки (2009). Заслужений працівник народної освіти України (1993), «Відмінник освіти України» (1998), нагороджений Почесною Грамотою Верховної Ради України (2003), нагрудними знаками Міністерства освіти і науки України «За наукові досягнення» (2006) і «Петро Могила» (2007), орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2007), відзнакою Президента України «Хрест Івана Мазепи» (2010) та відзнакою НАН України «За наукові досягнення» (2019).

Ректорат університету щиро вітає Валерія Степановича з високим науковим визнанням і бажає подальших здобутків задля поступального розвитку української освіти і науки!

Ректорат