Старшокласники гімназії №1 м. Хмельницького взяли участь у проведенні експериментів на кафедрі фізики К-ПНУ

Старшокласники гімназії №1 м. Хмельницького взяли участь у проведенні експериментів на кафедрі фізики К-ПНУ

Кафедра фізики започаткувала гарну традицію організовувати зустрічі з молоддю, яким небайдужа фізика.   21 та 24 вересня на фізико-математичний факультет завітали учні 9 та 11 класів гімназії №1 м. Хмельницького, щоб поринути в атмосферу цієї цікавої науки. Учні ознайомилися з науково-технічними можливостями лабораторій кафедри фізики, тематикою наукових досліджень, перспективними напрямами фізичних досліджень.  

Під час зустрічі професор кафедри фізики Аркадій Кух продемонстрував учням цікаві досліди з фізики, зокрема з електрики та магнетизму. Учні ознайомилися з моделями передання струму на відстань, безпровідного передання енергії, способами одержання електричної енергії, спостерігали приклади практичного застосування магнітних та електричних явищ. Особливе зацікавлення в учнів викликала безпосередня участь в експериментах з електризації, а також із магнітними властивостями речовин і з оптичної 3d голографії.

Увагу учнів під час зустрічі було зосереджено на тому, що сьогодні фізика має надзвичайно високий авторитет серед інших наук. Фізика довкола нас і стосується всіх аспектів людського життя. Усе, що нас оточує, виробництво всіх навколишніх предметів було б неможливим без досягнень у сфері фізики. І саме ця наука вказує на рівень розвитку людства загалом.

Сподіваємось, що серед учнів будуть такі, яких захопила цікава фізика, і за результати зустрічі вони виявлять бажання  пов’язати своє професійне майбутнє з цією наукою.

Кафедра фізики