Перелік закладів вищої освіти за ступенями ризику 2021 року

Перелік закладів вищої освіти за ступенями ризику 2021 року

01 жовтня на вебсайті освітнього ресурсу «Освіта.ua» Державна служба якості освіти України сформувала й оприлюднила перелік закладів вищої освіти за ступенями ризику.

Перелік закладів складений відповідно до критеріїв, за якими оцінюють ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти та визначають періодичність здійснення планових заходів державного контролю.

Цього року визначення ступеня ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти вперше запроваджено в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, що дозволило підвищити об’єктивність і прозорість оцінки.

Відтак до високого ступеня ризику віднесено 64 заклади вищої освіти. 209 вишів мають середній ступінь ризику і лише 31 заклад вищої освіти має незначний ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері вищої освіти.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка увійшов до переліку закладів вищої освіти України із середнім ступенем ризику з результатом 25 балів (у 2020 р. – 40 балів).

Попереду – нові 100 років успішного поступу та нових звершень!

 Навчально-методичний центр забезпечення якості освіти